promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legjobbjának kezében volt a döntés az NBA-döntőben – videó
Borítókép:  Kawhi Leonard, az új NBA-bajnok Toronto Raptors játékosa (AFP/Lachlan Cunningham)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Először lett bajnok nem amerikai csapat az NBA-története során. De hogyan! A világ legjobbjának tartott, a címvédőnél játszó Steph Curry egy fantasztikus végjáték utolsó másodperceiben még megcélozta a gyűrűt. 

Évtizedekkel azután, hogy az NHL-ben, vagyis az észak-amerikai profi hokiligában átvették az amerikai csapatok az irányítást a kanadaiaktól, az NBA-ben megtörtént az ellenkezője:

a korábban az Egyesült Államokra korlátozódó NBA-ben nem amerikai, hanem kanadai bajnokcsapat született. 

Az NBA ugyan korábban (és hivatalosan továbbra is) a National Basketball Association rövidítése, vagyis maga a nemzeti kosárlabda szövetség, de a gyakorlatban a National szó North Americanre változott, a nemzetiből észak-amerikai bajnokság lett, a Toronto Raptors szereplésével. Újabban pedig a főszereplésével.

Korábban kanadai csapat a nagydöntőbe sem került be,

de 2019-ben változott a helyzet. A Golden State és a Cleveland elmúlt négy évi uralma után a Toronto finalista lett, és ha már ott járt, 4-2-es összesítéssel legyőzte a címvédő Golden State Warriorst. 

Az utolsó pillanatban Steph Curry és csapata még kapott egy esélyt

arra, hogy összesítésben kiegyenlítsen, íme a pattanásig feszült helyzetben a végjáték (9:40-től a fantasztikus utolsó egy perc). 

[[video]] 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás