promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bajnokok Ligája: a Vidi által tavaly kivert csapatot kapott a Ferencváros
Borítókép:  Davide Lanzafame magyaráz csapattársának. Forrás: Instagram
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A budapesti zöld-fehér klub nem volt kiemelt azon a sorsoláson, amit az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában készítettek el.

A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában a Ferencváros a bolgár Ludogorec Razgrad együttesével találkozik. Szergej Rebrov együttese a Groupama Arénában kezdi a párharcot július 9-én vagy 10-én. A visszavágót egy héttel később rendezik.

Az UEFA-delegált hibát vétett a sorsolásnál, ugyanis egyből bontotta a csapatok neveit tartalmazó golyókat és nem keverte össze őket, így ő döntötte el ki kezd otthon – ez pedig szabálytalan. A hírek szerint újrakeverték a két csapat nevét tartalmazó golyót, és itt a bolgároknak kedvezett a szerencse: ők játszhatják a visszavágót otthon.

Az UEFA beosztása alapján az alábbi csapatok közül kaphattak ellenfelet az FTC labdarúgói:

  • FK Asztana (kazah)
  • Ludogorec (bolgár)
  • Crvena Zvezda (szerb)
  • Skendija (Észak-macedón)
  • AIK (svéd)

Ahhoz, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája főtábláján szerepeljen négy ellenfelén kell túljutnia. A párharc vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ludogorec Razgrad nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös kiírásában csoportkörös volt, ott 4 pontot szerzett és a Real Madrid, a Basel, valamint a Liverpool mögött negyedik, utolsó lett a B jelű négyesben. A 2016/17-es idényben szintén BL-csoportkörös volt, akkor 3 döntetlennel három pontot szerzett, és a harmadik helyen végzett az Arsenal és a Paris Saint-Germain mögött, a Basel előtt.

A Ludogorec Razgrad az elmúlt két kiírásban az Európa-liga csoportkörében szerepelt.

Tavaly a Vidi – amely azóta már MOL Fehérvár FC – a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát: az idegenbeli 0-0-s döntetlent követően a felcsúti visszavágón 1-0-ra legyőzte riválisát.

Európa Liga

A MOL Fehérvár FC montenegrói, a Debrecen albán, a Budapest Honvéd pedig litván ellenfelet kapott a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójának keddi sorsolásán.

A székesfehérváriak az FK Zeta, a hajdúságiak az FK Kukësi, a fővárosiak pedig az FK Zalgiris Vilnius csapatával találkoznak.

A párharcok első mérkőzéseit július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A DVSC és a Honvéd hazai pályán, a MOL Fehérvár FC pedig idegenben kezd.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás