promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Djokovic gúnyolódva oktatta ki a székbírót a Roland Garroson
Borítókép:  MARTIN BUREAU / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szerb Novak Djokovic két naposra nyúlt, öt szettes mérkőzésen kapott ki az osztrák Dominic Thiemtől a Roland Garros elődöntőjében.

Heves esőzések miatt a pénteken elkezdődött Novak Djokovic-Dominic Thiem Roland Garros elődöntő a szombati napon folytatódott. A zivatar a harmadik szettben, Thiem 3:1-es vezetésénél érkezett meg a Roland Garrosra, és némi várakozás után a szervezők úgy döntöttek, félbeszakítják a találkozót.

A szombati folytatásban Djokovic elvette Thiem adogatását, és 5:5-nél beérte. Az osztrák játékos azonban 6:5-ös előnyénél egy közel 12 perces játékban negyedik játszmalabdáját értékesítve újra előnybe került. A negyedik szettben Thiem kétszer, Djokovic viszont háromszor brékelt, ezzel kiharcolta a döntő játszmát. Ebben viszont jobban teljesített Thiem, akinek 4:1-es előnyénél újra eső szakította félbe az összecsapást. A szünet után Thiem két mérkőzéslabdát hibázott, harmadjára azonban lezárta a 4 óra 19 percig tartó kiélezett találkozót.

A mérkőzésen Djovokic végig feszült volt: egy rövid pihenő alatt gúnyolódva oktatta ki a székbírót a 25 másodperces szabályról...

A győztes osztrák teniszezőre Rafael Nadal vár majd a vasárnapi fináléban, aki a másik elődöntőben könnyedén verte Roger Federert.

Érdekesség, hogy a spanyol klasszist senki nem győzte le annyiszor salakon, mint Thiem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás