promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszakadt Nadal rossz sorozata, öt év után legyőzte Federert
Borítókép:  KAZUKI WAKASUGI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rafael Nadal három szettben (6:2, 6:4, 6:2) verte a Roland Garros-elődöntőjében Roger Federert. A spanyol játékos sikerével lezárta rossz sorozatát a svájci ellen, akit legutóbb 2014-ben tudott felülmúlni.

A tenisztörténelem legnagyobb rangadójának örültünk, hiszen úgy alakult, hogy a Roland Garros-elődöntőjében ismét össz hozta az élet és a sorsolás Roger Federert és Rafael Nadalt. Így sokat is vártunk kettejük teniszmérkőzésétől, amin azonban újfent megmutatkozott: a spanyol játékos minden idők messze legnagyobb salakspecialistája.

Nadal a kavargó szél ellenére is végig kézben tartva a mérkőzést, három játszmában győzte le Roger Federert. A második szettben merült fel egyedül annak reménye, hogy esetleg Federer szorosabbá teszi a találkozót, hiszen a svájci rögtön brékkel kezdett (0:2), de ahogy jött az előnyt, úgy el is ment, hiszen Nadal rögtön a következő szervajátékát el is vette ellenfelének. A játszma hajrájáig aztán fej-fej mellett haladtak, majd a végén ismét Nadal összpontosított jobban (6:4).

A harmadik szett már korántsem alakult olyan szorosan, mint az előző, ugyanis Nadal kétszer is fogadóként nyert gémet (5:1), majd adogatóként második meccslabdáját értékesítve 2 óra 25 perc után megnyerte kettejük 39. rangadóját.

A Roland Garroson 11-szer győztes spanyol sikerével lezárta rossz sorozatát Federer ellen, akit legutóbb 2014-ben tudott felülmúlni, azóta sorozatban ötször kapott ki tőle. Kettejük örökmérlegében viszont Nadal vezet 24-15-re, kedvenc borításán pedig immár 14-2 a győzelmi mutatója Federer ellen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás