promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rákkal kezelt édesapja kiszurkolta Henderson BL-győzelmét
Borítókép:  thesun.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szombaton lejátszott labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő egyik szívszorító pillanata volt, amikor a lefújás után Jordan Henderson, a Liverpool csékája odasétált édesapjához, és könnyek között, hosszasan ölelgette. Nem voltak meggyőződve róla, hogy együtt fogják átélni ezt a pillanatot.

A Liverpool sorozatban másodszor játszott Bajnokok Ligája-döntőt, s idén meg is nyerte a trófeát a Tottenham ellen. A lefújást követő liverpooli örömünnep közepette Jordan Hendersonról, a Vörösök csapatkapitányáról készült egy videó, ahogy odasétál a pálya szélén ácsorgó édesapjához, és a kamerák gyűrűjében zokogva ölelgeti.

Brian Hendersonról hat évvel ezelőtt derült ki, hogy rákos, a torkából egy hatalmas daganatot kellett eltávolítani, és sugárkezelést is kapott. Rendkívül legyengült, s azt kérte a fiától, ne látogassa ebben az állapotban, annyira ijesztően megromlott az egészsége. Mindezek után most együtt ünnepelték a BL-győzelmet.

„Az édesapám nagyon kemény dolgokon ment keresztül az elmúlt években, és a családja is. Biztos vagyok benne, hogy most nagyon boldog, az egész világot jelenti számára, hogy megnyertük a trófeát. Boldog vagyok, hogy adhattam neki egy puszit”

– mondta a Telegraphnak később Henderson.

„Amikor 10 éves volt, elvittem a két milánói csapat által játszott döntőre az Old Traffordra. Amikor meghallotta a Bajnokok Ligája himnuszát, azt mondta: „Apa, egyszer én is ott leszek a pályán a BL-döntőben«”

– emlékezett vissza kissé töredezetten Brian Henderson a 2003-as Milan-Juve fináléra.

„Én vagyok a világ legbüszkébb embere. Tényleg. Azt hittem, hosszabbítás lesz belőle, de hullafáradtan is megcsinálták. Hihetetlenül boldog vagyok”

– ujjongott a Henderson-papa az Optus Sportnak.

Hendersonnak nagy elégtétel lehet ez a siker. Sir Alex Ferguson önéletrajzi könyvében úgy fogalmazott róla, hogy még a mozgásával sincs minden rendben. 28 évesen ért a klubfutball csúcsára. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás