Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

2019 végén megszüntetik a Red Bull Air Race-t

2019 végén megszüntetik a Red Bull Air Race-t

Sport & Szabadidő

2019 végén megszüntetik a Red Bull Air Race-t

Sport & Szabadidő

Promotions 13:51

A hivatalos honlap tájékoztatást adott arról, hogy miért fogják megszüntetni a versenysorozatot.

Az Index írta meg elsőként, hogy értesülésük szerint végleg vége a Red Bull Air Race-nek. Ez természetesen érint a július 13-14-re tervezett Zamárdi futamot. A helyiek már jóval korábban elkezdték a tiltakozást:

Hogy miért került át Budapestről Zamárdiba a verseny, azt az alábbi cikkben foglaltuk össze:

A portál írása szerint elmarad a kazanyi, és a japán csibai futam is. A sorozatot 2003-ban indították útjára, azóta több, mint 90 futamot rendeztek. Ezek közül tizenkettőt Budapesten tarottak meg. A szervezők közlése szerint azért döntöttek az azonnali beszüntetés mellett, mert szerintük kimagasló sportrendezvényről van szó, azonban ennek ellenére mégsem vonzott akkora érdeklődést, mint a cég más rendezvényei.

A közleményt a cég a köszönetnyilvánítással zárja, amelyben a pilótáknak, a csapataiknak, a partnereiknek, a fogadó városoknak, illetve Red Bull alkalmazottainak köszöni meg a 16 éves munkát – írja az Index.

Cikkünk megjelenését követően a Red Bull Air Race kiadott egy közleményt. Ebben az áll, hogy a sajtóértesüléssel ellentétben a 2019-es év futamait még mindenképpen meg fogják tartani.

Borítókép: AFP/Kőhalmi Péter