Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

La Liga: egy kivételével, minden statisztikai mutatóban Messi a legjobb

La Liga: egy kivételével, minden statisztikai mutatóban Messi a legjobb

Sport & Szabadidő

La Liga: egy kivételével, minden statisztikai mutatóban Messi a legjobb

Sport & Szabadidő

Promotions 16:08

Véget ért a La Liga 2018/2019-es idénye. A statisztikákkal foglalkozó Squawka Football pedig több statisztikai mutatót magába foglaló összegzés készített. A Barcelona játékosa, Messi egy kivételével mindenben a legjobbnak bizonyult.

A statisztikákkal foglalkozó Squawka Football a La Liga 2018/2019-es szezon végeztével megnézte, hogy egyes statisztikai mutatóban kik teljesítettek a legjobban. És van egy közös pont: Lionel Messi. 

Az argentin futballista - egy kivételével - minden téren az első helyen végzett. Ami egyrészt önmagában elképesztő, másrészt elgondolkodtató, hogy a Barcelona mennyire egy emberre, Messire épül. S láttuk a Liverpool ellenében, amint ez az „elem" meginog, mennyire instabillá válik a rendszer. 

De visszatérve Messi és a La Ligában nyújtott teljesítményére, amellett, hogy ő lőtte a legtöbb gólt és adta ki a legtöbb gólpasszt. Egyebek között az összes lövés és a kaput eltaláló lövések esetében is a legjobbnak bizonyult. Ahogy nem volt nála jobb a „nagy lehetőségek" kialakításában sem. Egyetlen mutatóban, ahol második helyen végzett az „a sikeres cselek" kategóriája, itt Sofiane Boufal, a Celta Vigo végzett az első helyen.

Borítókép: MIQUEL LLOP / NURPHOTO