promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Bundesliga idei bajnoka a Bayern, Dárdai vereséggel búcsúzott
Borítókép:  John MACDOUGALL / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bayern München magabiztosan verte a Frankurtot 5-1-re, így megszerezve a 2018/2019-es szezon első helyét. Dárdai Pál 5-1-es vereséggel búcsúzott a Hertha BSC kispadjától.

A Bundesligának mindenképp jót tett, hogy a 2018/2019-es szezon utolsó fordulója – s úgy alapveteőn a teljes szezon – tartogatott izgalmat. Az elmúlt évekre ugyanis az volt a jellemző, hogy a Bayern München már több fordulóval a vége előtt megnyerte a bajnoki címet, így kevés izgalom maradt a végére. Most azonban úgy alakult a helyzet, hogy a bajor sztárcsapat az utolsó forduló előtt csak két pont előnnyel állt az első helyen a Borussia Dortmund előtt.

A szoros versenyfutás két tényezőn alapult. Egyrészt, hogy a dortmundi együttes Lucian Favre irányításával - főképp az idény első felében - elképesztően látványos futballal sorra aratta a győzelmeket, míg a Niko Kovac vezette Bayern hektikus formában futballozott. Aztán fordult a kocka, s a mindent lezáró felvonás előtt úgy állt a helyzet, hogy a Bayern csak akkor biztos bajnoki első, ha legyőzi hazai pályán a Frankfurtot. Ponvesztés, esetleges vereség esetén már a Dortmund-mérkőzés a mérvadó.

A feltételes módból azonban kijelentőt csinált a Bayern, amely hazai pályán, magabiztosan 5-1-re verte a Frankfurtot ezzel megszerezve a 2018/2019-es idény bajnoki címét. Második helyen a Borussia Dortmund, míg a harmadikon a Gulácsi Péterrel a soraiban felálló RB Leipzig védett.

Dárdai Pál pedig a Bayer Leverkusen ellenében 5-1-es vereséggel búcsúzott a Hertha BSC vezetőedzői posztjáról. Mint korábban megírtuk, nyártól már nem a magyar szakember a berlini együttes vezetőedzője. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás