Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az U17-es foci válogatott kijutott a világbajnokságra

Az U17-es foci válogatott kijutott a világbajnokságra

Sport & Szabadidő

Az U17-es foci válogatott kijutott a világbajnokságra

Sport & Szabadidő

Gaba 15:32

Írországban, Dublinban játszott csütörtökön a labdarúgó Európa-bajnokságon az U17-es válogatott. A cél az ötödik hely megszerzése volt, az ellenfél Belgium. A negyeddöntő után ezúttal is a tizenegyesek döntöttek, a javunkra, így utazhatunk a brazíliai világbajnokságra.

A csoportjában három meccsből hármat nyerő magyar U17-es válogatott Spanyolországgal csapott össze a hétfői negyeddöntőben az Európa-bajnokságon, a déliek tizenegyesekkel jutottak tovább végül. László Dávid, Ominger Gergő és Posztobányi Patrik sem játszhatott az 5. helyért zajló mérkőzésen csütörtökön, melyen a belgákkal játszottunk. Preisinger Sándor csapata a becsülete mellett azért lépett pályára, hogy megszerezze a világbajnokságra a repülőjegyet.

A belgáktól 4-2-re kaptunk ki az Eb-selejtezőn egy olyan meccsen, ahol nekünk már addigra nem számított az eredmény, mert kijutottunk az írországi tornára. A mostani meccset a dublini Shelbourne nevű csapat stadionjában rendezték, ahol egy ízben volt lehetőségem végigizgulni egy Shelbourne-Steaua Bukarest BL-selejtezőt.

Az első félidőben a belgák egyszer a lécet, egyszer a kapufát találták el, de a magyar csapatnak is voltak lehetőségei. A fordulás után egy szabadrúgást követően közelről szerzett vezetést az ellenfél. Komáromi fejjel egyenlített ki egy jobbról érkező beadást követően alig öt perccel a belga találat után (1-1). A nagy iramban elfáradtak a csapatok, tizenegyesek döntöttek a vb-részvételről.

Nálunk Komáromi, Szalay, és Molnár sem hibázott, odaát De Wolf a lécet trafálta telibe. Zuigéberen volt a világ szeme, aki a kapu közepébe lőtt, ezzel a magyar U17-es válogatott kijutott az idei brazíliai világbajnokságra.

Borítókép: Facebook/MLSZ