promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A City a bajnok, döbbenet ez a Premier League
Borítókép:  AFP/Glyn Kirk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Manchester City csodálatos gólokkal győzte le a Brightont, mely vezetett ellene. A Liverpool így hiába nyert hazai pályán, a City lett a bajnok – negyedik alkalommal a Premier League történetében.

A Premier League utolsó fordulóját rendezték a 2018-19-es szezonban vasárnap. Napok óta arról beszélt a világ, hogy ma az a Manchester City nyerheti meg a bajnoki trófeát, mely az angol top-csapatok közül nem jutott be se a Bajnokok Ligája (Liverpool-Tottenham), se az Európa-liga (Chelsea-Arsenal) döntőjébe. A dolog végül összejött. Mindez jelzi az angol csapatok lenyűgöző erejét.

A Manchester City Brightonba látogatott, a Liverpool pedig a nagycsapatokat rendre megviccelő Wolverhamptont fogadta. A City a forduló előtt 95, a Liverpool 94 ponttal állt, így egyikük sem bízhatta a szerencsére magát, a döntetlen kevésnek tűnt mindkét csapat esetében.

Guardiola csapata január 29-e, a Newcastle elleni bukás óta nem veszített pontot, 13 meccses győzelmi sorozatban volt. A Pool nyolc meccse győzött egyhuzamban és 17 mérkőzése nem győzték le, január 7.-én volt az utolsó vesztes összecsapása a PL-ben, épp aktuális ellenfele Wolves gyűrte le.

A Barcelona elleni BL-elődöntős csoda két kétgólos pillére, Origi és Wijnaldum is kezdett, és a Newcastle ellen felsérülést szenvedett Szalah is újra kezdő volt. Mané a 17. percben egy jobbról jövő beadást passzolt a hálóba. A Pool dominált hazai pályán, többet lőtt kapura, s a 81. percben a szenegáli csatár fejjel is betalált, eldöntötte a mérkőzést.

Brightonban viszont ekkor már a negyediket is belőtte a City, egy ellenében. Úgy, hogy Murray találatával a 27. percben még a hazaiak vezettek. Ám jött a fontos gólok mestere, Sergio Agüero, aki ugyanolyan magabiztosan pöccintett a brightoni kapuba, mint hét éve az utolsó forduló utolsó másodpercében a QPR-ébe, mellyel akkor 44 éves átkot megtörve lettek bajnokok a kékek. Most az egyenlítés még kevés lett volna. Laporte ezért még az első félidőben bebólintotta szögletből a vezető találatot.

A nyugodtan focizó City Mahrez révén növelte az előnyt, a 63. percben az algériai zseni hintába ültette Dunkot, majd rosszabbik lábbal óriási gólt lőtt a jobb felsőbe. Élmény volt nézni. A meccset és a bajnoki címért zajló versenyfutást Gündogan zárta le egy mesteri szabadrúgással.

A Liverpool az elmúlt huszonhat bajnokságot egy kivételével megnyerte volna a jelenlegi szezonban szerzett 97 pontjával, de idén ez is kevésnek bizonyult. A City 2012 és 2014 után idén is az utolsó fordulóban döntötte el a bajnoki cím sorsát. A Pool és a City 195 pontot gyűjtött idén, ennyit még soha nem szerzett a PL-történetében egyetlen szezonban az első és a második helyezett.

Mivel a Chelsea Leicesterben, a szerdán pedig még a BL-fellegekben járó Tottenham hazai pályán játszott döntetlent, így előbbi lett a harmadik, utóbbi pedig a negyedik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás