promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagy László maga is megkönnyezte a drámai bejelentését
Borítókép:  A kézilabdázó Nagy László már eddig is elnökségi tag volt Veszprémben (AFP/DPA/Frank Molter)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagy László, a Veszprém kézilabdacsapatának jobbátlövője eddig négyszer szerepelt a klubbal a BL négyes döntőjében. 2014-től 2017-ig két ezüst, egy bronz és egy negyedik hely lett ebből. Friss bejelentése alapján a mostani lesz az utolsó alkalma az aranyra. 

Nem egészen ez lett volna a pénteki sajtótájékoztató fő témája, legalábbis csak kevesen tudták, hogy Nagy László ellopja majd a show-t és nem az lesz a legfontosabb hír, hogy

a Telekom további három évig a Veszprém kézilabdacsapatának névadó szponzora marad. 

Persze ez sem mellékes, csakhogy jött a jobbátlövő drámai bejelentése, amelyet maga is megkönnyezett: a szezon végén abbahagyja a játékot, és

július 1-től klubigazgatóként folytatja a Veszprémnél, amelynek már eddig is elnökségi tagja volt. 

Ez azt is jelenti, hogy az idei az utolsó alkalom arra, hogy magyar klub színeiben Bajnokok Ligáját nyerjen a szegedi nevelésű játékos. A Veszprémmel múlt hétvégén ismét bejutott a BL kölni négyes döntőjébe. 

Mint a klub honlapján olvasható, Nagy László a Barcelona színeiben kétszer nyert Bajnokok Ligáját, négyszer-négyszer spanyol bajnokságot és spanyol kupát, valamint egyszer EHF Kupát. A Veszprémmel eddig ötször lett magyar bajnok (közeleg az újabb bajnoki döntő a Szeged ellen), hatszor Magyar Kupa-győztes lett és eddig

négyszer szerepelt a klubbal a BL négyes döntőjében. 2014-től 2017-ig két ezüst egy bronz és egy negyedik hely lett ebből.

A magyar válogatottban 209 alkalommal szerepelt és 749 gólt szerzett úgy, hogy 2009-től 2012-ig nem vállalta a válogatottságot. (2012-re, barcelonai játékosként spanyol állampolgárságot is kapott, de az év nyarára végül visszatért a magyar válogatottba, amely idő közben kijutott a londoni olimpiára.)

A 2004-es és a 2012-es olimpián negyedik lett magyar színekben. Bejelentése azt jelenti, hogy a válogatottban sem látjuk többször.  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás