promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Anglia Európa tetején: londoni házidöntő az Európa-ligában
Borítókép:  Forrás: AFP/Ben Stansall
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Chelsea csak hosszabbítás után, tizenegyesekkel tudott nyerni német ellenfele ellen, míg az Arsenal simán győzött Spanyolországban.

Mindkét mérkőzés csütörtök este 21 órakor kezdődött, ám a focirajongók figyelme a brit fővárosra vetült, ugyanis a Chelsea az idegenbeli 1-1 után próbált döntőbe jutni az Eintracht Frankfurt ellen. Míg az Arsenal magabiztos 3-1-gyel érkezett Valenciába.

Ennek ellenére a 10. percben megszerezte a vezetést a spanyol csapat, majd továbbra is támadásban maradt, ám Aubameyang gyorsan lehűtötte a kedélyeket, és közel rúgta az Arsenalt a bakui döntőhöz. Eközben Londonban Ruben Loftus-Cheek révén előnybe került a hazai csapat, mert a Frankfurt nem igazán találta azt a játékát, amivel elbűvölte az Európa-liga nézőit.

A második félidő elején szinte ugyanakkor mindkét helyszínen gól született: az Arsenal eldöntötte a párharcot, míg a német csapat elérte azt, hogy legalább a hosszabbítás meglegyen.

A további események azonban más és más forgatókönyv szerint zajlott.

Hiába egyenlített a Valencia, az Arsenal Aubameyang vezetésével 4-2-re megnyerte a találkozót, így összesítésben 7-3-mal jutott tovább.

Londonban átvette a mérkőzés irányítását az Eintracht, sokkal jobban játszott, mint a Hazard vezette kék mezes alakulat, akiknek kétszer is a gólvonalról kellett menteniük – a hosszabbítást is beleértve. Végül jöhettek a tizenegyesek, ahol a Frankfurt játékosai két büntetőt is elhibáztak, az egy angollal szemben,

így ebben a párharcban is – ugyanúgy, mint a Bajnokok Ligájában – színtiszta angol döntőt rendeznek:

Chelsea – Eintracht Frankfurt 1-1 (tizenegyesekkel 4-3)
Tizenegyesekkel jutott tovább a Chelsea.

Valencia – Arsenal 2-4
Továbbjutott az Arsenal 7-3-as összesítéssel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás