promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő dráma a 96. percben! Angol házidöntő a Bajnokok Ligájában
Borítókép:  Forrás: AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az angol Tottenham hatalmas fordulatok után bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután kétgólos hátrányból felállt és fordított az Ajax otthonában.

A londoni csapat még sohasem játszott Bajnokok Ligája döntőt, míg a hollandok 23 éve voltak utoljára a BL-fináléjában. Ennek megfelelően hatalmas iramban indult a találkozó, a vendégek letámadták a hazaiakat, hiszen a Tottenham egygólos hátrányban kezdte a meccset.

Azonban hiába iparkodott az angol csapat, jött a Barcelonába tartó Matthijs de Ligt, aki egy szögletet követően megszerezte a vezetést. Az OptaJoe azonnal meg is írta, hogy ezzel a góllal a holland a negyedik legfiatalabb elődöntős gólszerző lett (Kylian Mbappé, Monaco; Obafemi Martins, Inter; Nordin Wooter, Ajax). 

Szinte postafordultával jöhetett volna az egyenlítést, de Szon csak a kapufát találta el. 

Birkóztak a csapatok, de a nézők egy sokkal masszívabb, gólratörőbb Ajaxot láthattak, miközben a Tottenhamnak kellett volna gólt rúgnia. Ha pedig nem tudták megszerezni a gólt, akkor menetrendszerűen jött egy hazai kontra: Tadics elsuhant a baloldalon, majd jött a visszapassz a második hullámban érkező Hakim Zijesnek, aki állítgatás nélkül nagy gólt lőtt a hosszúba.

A szünetre jelentős, 3-0-s előnnyel mehetett az Ajax, és ez mindenkit megnyugtatott, kivéve a Tottenhamot. Jött a menetrendszerű csere, a spanyol Fernando Llorrente, és mindent egy lapra feltevő rohamozásba kezdett a londoni együttes.

Először egy Alli lövést védett bravúrral Onana, ám a következő veszélyes akciónál már ő is tehetetlen volt: Lucas Moura a tizenhatoson belül, mielőtt bármelyik védő szerelni tudta volna, elgurította a lasztit a hosszúba. Ezzel pedig tűzbe jöttek az angol játékosok.

A Tottenham szinte azonnal megrúgta a második gólt is: Llorrente ajtó-ablak ziccerét még védte Onana, ám a hazai védők nem tudtak felszabadítani, így Lucas addig-addig tekergett a labdával, míg talált egy kis helyet, ahonnan a jobb alsóba lőtt.

Sok csapatot padlóra küldene egy ilyen talpra állás, ám a fiatal Ajaxnak ez szinte meg sem kottyant.

A mérkőzés előtt a Tottenham argentin mestere, Mauricio Pochettino azt mondta, hogy egy ilyen továbbjutáshoz hatalmas adag szerencse is kell. A találkozó utolsó fél órájában ez a tétel bizonyítást is nyert.

Az Ajax Zijes-Tadics csatárpárosa többször is eldönthette volna a meccset, és a párharcot is, ám a kapufa vagy a franciák világbajnok kapusa, Hugo Lloris meggátolta őket ebben.

Az öt perces hosszabbításban már mindent egy lapra feltéve rohamozott a Tottenham, aminek a 96. (!) percben meg is lett az eredménye: Lucas Moura saját és csapata harmadik góljával a döntőbe lőtte az angolokat!

Az angolok mesterénél el is tört a mécses a lefújás után:

A Bajnokok Ligája-döntőjének másik résztvevőjéről az alábbi cikkben olvashatsz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás