promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kubatov: Háromszoros inkorrektség, amit a Vidi tett
Borítókép:  zoom.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor hosszabb interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelynek fő témája Ivan Petryak MOL Vidi FC-hez szerződése volt. A klubvezető szerint a Fradi magyar riválisa háromszoros inkorrektséget követett el, egyúttal úgy gondolja, a két klub között volt egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabály, hogy nem nyúlnak bele egymás keretébe.

A Ferencváros-Újpest mérkőzés előtt robbant a hír, miszerint a zöld-fehér klub játékosa, Ivan Petrjak a Mol Vidi FC játékosa lesz a 2019-2020-as idényben. Nem sokkal a hír után próbáltuk összefoglalni mi is történt. Sokan sokfélét mondtak az áitgazolással kapcsolatban.

Most a Fradi elnöke, Kubatov Gábor beszélt a Nemzeti Sportnak az esetről. Szerinte két klub között volt egy soha ki nem mondott, soha le nem írt, tiszteletalapú szabály, hogy nem nyúlunk bele egymás keretébe. Egyúttal utalt arra az esetre, amikor megkereste őt Garancsi Istán, a Vidi elnöke, hogy tehet-e ajánlatot érte. 

„Ne tegyenek, kértem, mert meg akartuk tartani, szükségünk volt rá. Ez egy korrekt helyzet volt. Nem foglalkoztunk egymás játékosaival, legalábbis én mindig ehhez tartottam magam, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy a magyar futballban legyen több erős, egymással rivalizáló csapat, de ne mi kalózkodjunk egymás háta mögött az egekbe emelve ezzel a játékosok árát és fizetését, mert azzal a csapataink nem járnak jól”

– fogalmazott a Besic-eset kapcsán Kubatov.

Majd kitért a Petryak-ügyre. Itt szerinte úgy lett volna a korrekt, hogy 

„ha megkérdeznek bennünket, tárgyalunk-e a doneckiekkel, megegyeztünk-e már velük. Azt mondtam volna, igen, tárgyalunk, de ha nem sikerül megegyeznünk, akkor jelezzük, menjetek nyugodtan, próbáljátok meg ti is szerződtetni"

– fogalmazott a klubvezető, majd hozzátette, a Vidi ugyan mindent jogszerűen tett, mégis háromszoros inkorrektséget követett el. Hiszen egy magyar klub hazai riválisa előbbi háta mögött rálicitál a másik magyar ajánlatára.

„Ráadásul a Vidi elleni, bajnoki döntőnek beillő meccsünk előtt keresték meg Petrjakot, majd az Újpest elleni derbit megelőző este írták alá a szerződést és került nyilvánosságra a megállapodás”

– fejtette ki Kubatov.

A Fradi-elnök ezek után hosszabban beszélt erkölcsről, moralitásról. Például kifejtette, 

„A mi címerünkben ott van az erkölcs, és ez számunkra fontos, én ebben nagyon hiszek. Az FTC mindig fontosnak tartotta, hogy a magyar futball érdekeit is szem előtt tartsa.”

De válaszolt arra a kérdésre is, hogy mit rontott el a klub. Úgy véli, a Ferencváros mindent megtett az ügyben.

„Hajnal Tamás tárgyalt végig, nekünk megvolt a megállapodásunk a klubbal, amikor történt, ami történt”

– mondta. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás