promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Befejezi pályafutását a Barcelona legendája, Xavi
Borítókép:  LLUIS GENE / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Xavi Hernández, világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó másodszorra jelezte, visszavonul. Egyúttal várja, mit hoz számára edzőként a jövő.

Xavi Hernández, világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó másodszorra jelezte, visszavonul. Még két éve, 2017 végén arról beszélt, hogy abbahagyja, ám végül úgy döntött, játszik még egy szezont a katari al-Szadd csapatában.

Mint most elmondta, várja, hogy edzőként mit tartogat számára a jövő, azt azért elmondta, szereti az olyan csapatokat, amelyek témadófutballt játszanak. Egyúttal a Barcelona-stílust valósítaná meg annál a klubnál, ahol szakvezetőként dolgozna.

„Kiváltságnak tekintem, hogy 39 éves koromban még futballozhatok. A csúcson szeretném befejezni a szezont, ez pedig kupagyőzelmet és az ázsiai Bajnokok Ligája elérését jelenti” – mondta.

Xavi Hernández 1998 és 2015 között játszott a Barcelona csapatában, s összesen 769 alkalommal lépett pályára a katalán klub színeiben, egyúttal tagja volt a 2008-2012 között, Guardiola irányítása alatt trófeát trófeára halmozó csapatnak. Emellett nyert két európa-bajnoki, s egy világbajnoki címet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás