promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennél szimpatikusabb nyilatkozatot játékos még nem tett az NBA-ben
Borítókép:  AFP/Steve Dykes
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Damian Lillard az NBA egyik legjobb formában lévő kosarasa, a Portland pontkirálya a most futó rájátszásban eddig 33 pontot átlagolt. Emellett igazi sportember is, aki kineveti az olyan megállapításokat, hogy a NBA-kosarasnak lenni súlyos teher. Nyilatkozata minimum vállveregetést ér. 

Az NBA rájátszásából még a múlt héten söpörte ki a Portland TrailBlazers az Oklahomát. 4-1-re győztek a portlandiak, akik kulcsjátékosa, Damian Lillard az utolsó, mindent eldöntő mérkőzésen 50 pontot szórt. A negyeddöntőben a Denver a kedd hajnalban véget ért első meccsen győzött a denveri Pepsi Centerben, Lillard újfent a vendégek legjobb pontszerzője volt 39 ponttal. A rájátszásban eddig 33 pontot átlagolt.

Csodálatos játékosról van szó, aki nem csak tehetésgével szerez rajongókat, de viselkedésével is példát mutat. 2012 óta profi, s azóta egyetlen klubban játszott, a Portlandben. Ez ritkaság. A 28 éves kosaras hívő katolikus, egyetemi diplomát is szerzett, egyszóval nem átlagos NBA-klasszis.

Ez itt gyermekének egyéves szülinapi bulija: 

Időnként kendőzetlen nyilatkozatait is felkapják. Most valamiért egy pár évvel ezelőtti interjúját szedték elő, melyben a riporter arról kérdezi, hogy lehet bírni a nyomást, melyet egy-egy NBA-meccs helyez a játkosokra.

Milyen nyomás? Ugyan már, ez csak egy játék. Nyomás az, amikor egy hajléktalan nem tudja, mikor, és mit eszik legközelebb. Nyomás az, amikor egy egyedülálló anya azért küzd, hogy be tudja fizetni a következő havi lakbért. Mi rengeteg pénzt kapunk azért, hogy játsszunk, szóval ne tévedjünk el, ez nem nyomás, legfeljebb kihívás. Ha nyomásnak nevezzük, azzal megsértjük a hétköznapi embereket.

Mindig is úgy véltem, egy sportolót az emel a legnagyobbak sorába, ha amellett, hogy a pályán lenyűgöző teljesítményt nyújt, azon kívül továbbra is ugyanúgy képes viselkedni, mint az átlagember. Ettől válik sportemberré a szememben.

Damian Lillard tőről metszett sportember. Még sok ilyet a pályára!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás