promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Arcpirító vereséget szenvedett a Real Madrid
Borítókép:  Forrás: AFP/Benjamin Cremel
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az utolsó helyezett otthonába látogatott a Királyi Gárda a spanyol bajnokság 35. fordulójának zárómérkőzésén.

Ahogy arról beszámoltunk, ezen a hétvégén eldőlt a bajnoki cím, ugyanis a Barcelonát már matematikailag sem lehet utolérni.

A francia mester kezei alatt sem tud igazán kikecmeregni a hullámvölgyből a Real Madrid. Az utolsó helyen szerénykedő Rayo Vallecano otthonában szinte egy teljesen felforgatott kezdő tizenegy lépett pályára az előző fordulóhoz képest. Meglepetésre, először Zidane irányítása alatt a belga kapus, Thibaut Courtois nevével kezdődött az összeállítás.

Courtois bemutatott több szép védést, ám az egyik hazai támadásnál Javi Guerra és madridi Jesús Vallejo „találkozott”, de az akció futott tovább, Gareth Bale helyzetét védte a Rayo kapusa – ha bemegy, akkor se adják meg. Következhetett a szöglet, ám előtte még a VAR-ral visszanézték a Királyi Gárda kapujánál történt esetet, és jöhetett a büntető, amit nem is hagyott ki Adrián Embarba.

A második félidőben csak szenvedett a fővárosi csapat, legnagyobb sztárjai egyre-másra betliztek, miközben a kiscsapat tökéletesen megvalósította az ilyenkor szokásos taktikát: önfeláldozó védekezés, és ha lehetőség van rá, akkor jöhet a kontra. Amiből végül nem sikerült több gólt szerezni, de így is a forduló legnagyobb meglepetését szerezték.

A Real Madrid pedig hiába nyeri meg a következő három meccsét – bár ilyen játékkal ez eléggé kérdéses –, ha városi riválisa, az Atlético csak egy pontot szerez, akkor befut a bajnokság második helyére. A Rayo Vallecanonak pedig még matematikailag van esélye arra, hogy a következő szezont is a spanyol bajnokság legmagasabb osztályában kezdje.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás