promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bódog Tamás elárulta, hogyan edzenek a játékosok a Liverpoolnál és itthon
Borítókép:  Nemzeti Sport
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A DVTK korábbi edzője, Bódog Tamás meglátogatta Jürgen Kloppot, egyúttal megnézte, hogyan edz a Liverpool.

A napokban Magyarországra látogatott a Diósgyőr korábbi vezetőedzője, Bódog Tamás, akivel a Nemzeti Sportban jelent meg interjú. A jelenleg Mainzban élő szakember elárulta, hogy tanulással és családjával tölti az idejét. Előadásokat tart, edzésekre, mérkőzésekre jár.

Rövidebb időt eltöltött Liverpoolban is, ahol korábbi edzőjét, Jürgen Kloppot látogatta meg, egyúttal elárulta, hogy mit látott a Premier League csapat edzésein.

„Világsztárokat, akik az edzés minden gyakorlatánál be akarták bizonyítani, hogy jobbak a társaiknál. Versenyeznek, rivalizálnak, és bár mindenki tisztában van azzal, milyen felfoghatatlanul sok pénzt kerestek már, mégis győzni akarnak, kihozni magukból a maximumot. Nincs lazsálás, elégedettség. Tény, hogy atlétákat idéző sebességgel sprintelnek, miközben kifogástalan technikával kezelik a labdát, mégis, a mentalitásuk miatt tartanak ott, ahol. Erről faggattam Kloppot, aki azt mondta: világsztárok, mégis figyelnek az edzőre, fegyelmezetten betartják a taktikai utasításokat, és mert bennük van az örökös bizonyítási vágy, könnyű őket kezelni, irányítani.”

Adódott pesze az összehasonlítás kérdése a magyar közeget alapul véve. Mint a tréner elmondta:

„Tehetségek itthon is vannak, szorgalmasak, alázatosak is, de az sajnos igaz, hogy a legtöbben nincsenek rákényszerítve, hogy mindig kihozzák magukból, ami bennük van. Könnyen megelégednek azzal, amit elértek, annyit végeznek el az edzésen, amennyit követelnek tőlük, pluszt már nem mindenki tesz hozzá.”

Egyúttal elmondta véleményét az általa képviselt futballfilozófiával kapcsolatban. Bódog ugyanis a labdavesztés utáni azonnali visszatámadásban hisz, amelyhez egyebek között magasra tolt védelmi vonal, illetve kompakt csapatszerkezet szükséges. Mint kiemelte, „az emberek nem azért mennek meccsre, hogy a felállt fal előtti passzolgatást nézzék. Meggyőződésem, hogy támadófelfogással lehet a szurkolókat visszahozni a lelátóra”.

„Őszintének lenni veszélyes. Így neveltek, szemtől szembe, a véleményed mondd el egyenesen, nekem az a természetes, hogy ami a szívemen, az a számon. Ez nem mindig szerencsés, ezen talán változtatnom kell”

– tette hozzá arra a kérdésre, hogy mit tanult a DVTK-nál eltöltött időszakából.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás