Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szalai a Bundesliga magyar rekordere, Dárdaiék ikszeltek

Szalai a Bundesliga magyar rekordere, Dárdaiék ikszeltek

Sport & Szabadidő

Szalai a Bundesliga magyar rekordere, Dárdaiék ikszeltek

Sport & Szabadidő

Gaba 20:03

Szalai Ádám az első magyar futballista, aki ötven gólt tudott szerezni a Bundesligában. Szombaton a Schalke ellen lőtte a jubileumi találatot. Dárdai Pál Herthája közel két hónap után szerzett pontot a bajnokságban. 

Magyar futballista soha nem jutott el ötven gólig a Bundesligában, mely Európa egyik legmagasabb színvonalú bajnoksága. Szalai Ádám szombaton belőtte 50. találatát, volt csapatának, a Schalkénak.

Szalai a SportTV gyűjtése szerint 22 éves volt, amikor 2010 januárjában bemutatkozott a német bajnokságban. A Mainzban kergette akkor a labdát, melyben 21 gólig jutott végül. Innen a gelsenkircheni Schalkéhoz vezetett az útja, hét gólt szerzett a kék-fehérek színeiben. Egy fél éves hannoveri kitérőt leszámítva 2014 óta a Hoffenheim csatára, s szombaton bevágta 22. gólját a sinsheimieknél. Ezzel elérte az álomhatárt.

A Bundesliga legeredményesebb magyar játékosai:

1. Szalai Ádám (Mainz, Schalke, Hannover, Hoffenheim) 50 gól, 2. Huszti Szabolcs (Frankfurt, Hannover) 39, 3. Lisztes Krisztián (VfB Stuttgart, Werder Bremen, Mönchengladbach) 20, 4. Szabics Imre (VfB Stuttgart, 1. FC Köln, Mainz), Hajnal Tamás (Schalke, Karlsruhe, Dortmund, VfB Stuttgart) és Dárdai Pál (Hertha BSC) 17, 7. Vasile Miriuta (Energie Cottbus) 15, 8. Détári Lajos (Frankfurt) 11, 9. Willi Orban (Kaiserslautern, RB Leipzig) 10. Varga Zoltán (Hertha BSC) 9

Dárdai Pálról a héten kiderült, év végén távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról.

Több interjút is adott azóta, s kitűzte célként, hogy csapatával el akarja érni a 10. helyet a tabellán. Az ide vezető úton a Herthának öt nyeretlenül megvívott bajnoki után vasárnap hazai pályán meg kellett vernie a Hannovert.

Egyik csapatnak sem sikerült betalálnia, a Hertha március 2., a Mainz elleni győzelem óta először szerzett pontot a bajnokságban. 

Borítókép: AFP/Frank Hoermann