promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ pénzét elköltötte már Guardiola, de most sem nyer a Cityvel BL-t
Borítókép:  LINDSEY PARNABY / AFP
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Pep Guardiola vezette Manchester City őrült összegeket költött az elmúlt években játékosokra, de a Bajnokok Ligájában ez ezúttal sem jelent trófeát.

Egészen elképesztő, őrült mérkőzést játszott egymással szerda este a Manchester City és a Tottenham Hotspur. A kezdő sípszótól eltelt 11 perc alatt négy gól született, ennyi még soha nem esett Bajnokok Ligája-mérkőzésen, új rekordot állítottak fel a csapatok. S, a végjáték sem volt épp hétköznapi, Pep Guardiola magával kikelve ünnepelte Sterling gólját, amikor is a videóbíró jelezte, hogy les miatt érvénytelen a találat.

A búcsú után a közösségi média egyes felületein (Twitter, Facebook) több olyan értelmezéssel is lehetett találkozni, miszerint a világ pénze nem elég arra Guardiolának, hogy Manchesterben Bajnokok Ligája-győztes csapatot építsen. Demagógiaként is lehet kezelni ezen véleményeket: miszerint a pályán látott játék, illetve a mögöttes gondolatok nem mérhetők pénzben. S eme szempont jogos. Ahogy az is, hogy soha korábban a futball történetében nem kellett annyi pénzt áldozni (ide értve a játékosok fizetését, átigazolási költségeket, stb...) azért, hogy egy klub trófeát, főképp BL-trófeát nyerjen.

A pénzköltésben pedig Guardiola abszolút az első helyen áll.

A katalán szakember a 2008/2009-es szezon óta több mint egy milliárd fontot költött játékosokra – úgy, hogy egy évet ki is hagyott. Természetesen ezzel rekoder lett.

Ami csak és kifejezetten a Manchester Citynél töltött időszakára vonatkozik az „csak” 527 millió font. Ehhez képest a Bajnokok Ligájában 2017-ben a Monaco ellenében esett ki a legjobb tizenhat között. Míg 2018-ban és 2019-ben a negyeddöntő volt a végállomás: előbb a Liverpool, most pedig a Tottenham állította meg a Cityt.

Azt csak úgy érdekességként jegyeznénk meg, hogy amióta Guardiola Manchesterbe érkezett, azóta a Tottenham 180 millió fontott költött játékosokra – sőt, legutóbbi két átigazolási időszakban gyakorlatilag nulla elköltött font áll a nevük mellett. Igaz, erre a nemrég átadott stadion miatt volt szükség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás