promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A ManCity-Tottenham focidráma örökre beírta magát a BL krónikájába
Borítókép:  AFP/Anthony Devlin
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tizenegy perc alatt négy gól esett a Manchester City-Tottenham BL-negyeddöntő 2. mérkőzésén, ami új rekord a sorozatban. Sterling és De Bruyne is parádézott, de többek között a duplázó Szonnak köszönhetően a Tottenham ment tovább. Először a legjobb négyben a londoniak. A Liverpool négyet vágott Portóban.

Előrevetíthető volt, hogy Manchester Ciy-Tottenham (0-1) Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója izgalmasabb lesz, mint a Porto-Liverpool (0-2). Az odavágó eredménye és a papírforma is ezt ígérte.

Arra viszont még a legelvakultabb szerencsejátékosok sem mertek tétet tenni, hogy negyedóra alatt négy gól esik az angol derbin. Meg arra sem, hogy húsz perc alatt öt.

Sterling 4. percben eleresztett tekerésére (ez volt a City eddig leggyorsabb BL-gólja) Szon duplával felelt. Hármat kellett volna ekkor lőnie a hazaiaknak a továbbjutáshoz. Megkezdték a szüretet: Bernardo Silva egy megpattanó lövéssel egyenlített.

A kezdő sípszótól eltelt 11 perc alatt négy gól, ennyi még soha nem esett Bajnokok Ligája-mérkőzésen, új rekordot állítottak fel a csapatok.

Az ámulatnak nem volt vége, De Bruyne a második gólpasszát adta, ezúttal a jobb szélről passzolt középre, Sterling a hosszún érkezve pofozta be a labdát a kapuba.

(AFP/Anthony Devlin)


Sterlingről muszáj hosszabban szót ejteni. A géppuska lábú szélső a 2018-19-es szezonban eddig ötven mérkőzésen 29 gólt lőtt és 14 gólpasszt adott, vagyis 43 gólban vállalt aktív szerepet. Ebből 17 gólt és 9 gólpasszt jegyzett hazai pályán, ami a csapatban a legelőkelőbb mutató. Összességében az öt legerősebb európai bajnokságban ő a legveszélyesebben játszó angol játékos.

Mellette a belga karmester Kevin de Bruyne is érdemel szót: napnál világosabban látszott, hogy a City nélküle félkarú óriásként játszott Londonban, míg az visszavágón lehengerlően támadt, az ő segítségével.

A túloldalt a dél-koreai Szon vitte a prímet, aki 12. Bajnokok Ligája-góljával a BL-legeredményesebb ázsiai játékosa lett. A tizenkettőből hármat a City ellen szerzett az elmúlt egy hétben. Fontos volt, hogy magabiztosságot adjon csapatának. A 10 szezonbeli BL-mérkőzésen 5 gólos Harry Kane bokasérülése miatt a lelátón nézelődött.

A csapatok a fordulás után sem lassítottak, De Bruyne és Bernardo Silva is közel járt a gólszerzéshez. A belga óriási sprintet kivágva hozta tökéletes helyzetbe Kun Agüerót, aki felnézett, mintha középre adna, majd a rövidbe bombázott.

(AFP/Ben Stansall)


A City összesítésben 1-3-ra állt 10 perc után, az 59.-ben már 4-3-ra. Akár meg is nyugodhatott volna Guardiola csapata, ám az addigi egyetlen helyzetét elpuskázó cserecsatár, Llorente fenékkel szerzett gólt egy szöglet után. A török játékvezető még videón is visszanézte a hátsóval szerzett találatot, végül megadta.

A 93. percben megint jött Sterling, de gólját les miatt nem adták meg. A Bajnokok Ligája történetének egyik legizgalmasabb mérkőzésének lefújásakor inkább szomorkodhattunk, elnéztük volna még ezt az összecsapást. A Tottenhamre története első BL-elődöntőjében az Ajax vár. 

Portóban előbb Sadio Mané, majd Mohamed Szalah is utolérte a nemzetközi kupameccseken szerzett gólok számát tekintve a klubikon Ian Rusht (14 gól), s már csak Steven Gerrard áll előttük a sorban (21 gól). A Liverpoolnak szemernyi izgulnivalója sem akadt a két negyeddöntőjén, jöhet a Barcelona a legjobb négy között.

Bajnokok Ligája negyeddöntő, visszavágók
Manchester City-Tottenham 4-3 (3-2)
Gólszerzők: Sterling (4., 21.), B. Silva (11.), Agüero (59.) ill. Szon (7., 10.), Llorente (73.)
Továbbjutott: Tottenham, 4-4-gyel, idegenben szerzett több góllal.

Porto-Liverpool 1-4 (0-1)
G: Militao (69.) ill. Mané (26.), Salah (65.), Firmino (77.), van Dijk (84.)
Tj: Liverpool, 6-1-es összesítéssel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás