promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Ferencváros nyert Mezőkövesden, az Újpest kikapott a Vidi vendégeként
Borítókép:  A ferencvárosi Tokmac Nguen (elöl) és a mezőkövesdi Matija Katanec (mögötte) a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencváros mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2019. április 13-án. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Összefoglaltuk, hogy mi történt a labdarúgó OTP Bank Liga szombati fordulójában.

Zöld-fehér labdabirtoklási fölénnyel indult a Mezőkövesd–Ferencváros találkozó, helyzetet azonban nem sikerült kialakítania a listavezetőnek. A kontratámadásokra berendezkedő hazaiak ugyanakkor az első lehetőségükkel éltek, és a folytatásban is hasonló taktikát követve visszaálltak védekezni. Az FTC fölénye meddőnek bizonyult, bár a félidő hajrájában többször is veszélyeztetett, Blazic például a kapufára fejelte a labdát, de gólt nem szerzett a csapat.

A szünetet követően egy szöglet után azonnal egyenlítettek a vendégek, és csakúgy, mint az első játékrészben, többet volt náluk a labda, ám nagy helyzet nem alakult ki Szappanos kapuja előtt. Ezzel szemben Dibusznak kétszer is nagyot kellett védenie, a kövesdi támadásokban mindig benne volt a gól lehetősége. A vezetést és egyben a győzelmet jelentő találatot végül mégis a fővárosiak szerezték meg, az elalvó hazai védelem hibáját kihasználva a két perccel korábban beállt Bőle volt eredményes. Az utolsó percekben a Mezőkövesd beszorította ellenfelét, de egyenlítenie nem sikerült.

A fővárosiak sorozatban hetedik győzelmüket aratták, s újabb lépést tettek a bajnoki cím felé.

Mezőkövesd Zsóry – Ferencváros 1-2 (1-0)

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest

A legutóbbi hat meccséből immár ötször győztes, és az élvonalban maradástól már csak négypontos hátrányban lévő Haladás számára kötelezőnek tűnt a három pont begyűjtése, ugyanis az MTK – sikertelenül – a találkozó elhalasztását kérte, mivel egy vírusos fertőzés miatt a felnőtt és az U19-es keret jó néhány játékosa betegséggel küzd.

A hazaiak kezdték aktívabban a feszült hangulatú találkozót, és az első negyedóra után az első nagy lehetőségüket is kialakították, míg a támadásban visszafogott fővárosiak bő fél óra elteltével jutottak el komoly lövőhelyzetig. Bár a házigazda további két nagy helyzetet kidolgozott a szünetig, gól nem esett az első játékrészben.

A fordulásra kettős cserét hajtott végre az MTK, a játék pedig nyugodtabb és helyzetekben visszafogottabb lett. Az utolsó negyedórában egyre több kockázatot vállalt a Haladás a győzelem megszerzéséért, majd a 86. percben a csereként beálló Gaál ugrott ki a védők közül, és értékesítette a ziccert. Ezzel a kiesés elkerüléséért küzdő szombathelyiek újabb értékes három ponttal gazdagodtak.

Szombathelyi Haladás – MTK Budapest 1-0 (0-0)

Budapest Honvéd – Debreceni VSC

Már a mérkőzés elején vezetéshez jutott a Honvéd: az 5. percben Holender értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki.

Lendületben maradt a házigazda, letámadásos taktikájával sok zavart okozott a labdakihozatalban és a támadásépítésben a vendégeknek, akik a kontráikban bíztak. Nem alaptalanul, a 32. perben Csősz lövésével egyenlítettek a debreceniek.

Ezt követően kapusuknak, Nagy Sándornak kellett kétszer védenie, a vendégekkel ellentétben ugyanis a kispestiek gólhelyzetbe is kerültek a szünetig.

A második félidőt bátrabb játékkal kezdte a Debrecen, amely az 59. percben emberelőnyhöz jutott: a hazaiaktól Nagy Gergő kilenc perc alatt kapott két sárga lapos figyelmeztetést. Próbált irányítani a vendégcsapat, de mezőnyfölényt sem sikerült kiharcolnia, mert a hazaiak tíz emberrel sem álltak vissza, hanem igyekeztek támadni. A nagy küzdelem rengeteg szabálytalansággal párosult, Karakó játékvezető futószalagon osztotta a sárga lapokat. A végjátékban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek – a vendégektől Bódi szabadrúgásból a kapufát találta el –, de az eredmény nem változott.

A Debrecen négy idegenbeli vereség után tudott újra pontot szerezni vendégként a bajnokságban. Egymás ellen a szezon három meccsén mindkét csapat 4-4 pontot szerzett, ezt megelőzően a Honvéd és a Debrecen is otthon győzött.

Budapest Honvéd – Debreceni VSC 1-1 (1-1)

Paksi FC – Puskás Akadémia FC

Az első játékrészben két nagy hazai helyzetet láthatott a közönség, ezek viszont kimaradtak. Ezen kívül első sorban szögletekkel, beadásokkal – a vendégek a szünetig nyolc sarokrúgást végeztek el – próbálkoztak a csapatok, komolyabb veszélyhelyzet azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A második játékrész közepén a felcsútiak előtt adódott óriási lehetőség, de az uruguayi Gonzalo Vega nagy helyzetben rosszul döntött. Ezt a ziccert leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben, mindkét hálóőr magabiztosan végezte a dolgát.

A 92. percben Hahn szlalomozott át a vendégek védelmén, majd kiugratta Egerszegit, a hozzá visszakerülő labdát pedig a kapuba lőtte. Kassai Viktor viszont les miatt nem adta meg találatot, a visszajátszások alapján helytelenül.

A tolnaiak sorozatban a hatodik élvonalbeli találkozójukon maradtak nyeretlenek, ráadásul ez volt az egymást követő negyedik bajnokijuk, amelyen nem szereztek gólt. A felcsútiak egymás után a harmadik bajnoki összecsapásukon sem találtak be az ellenfél kapujába.

Komjáti András ebben az idényben másodszor irányította a Puskás Akadémiát, decemberben Benczés Miklós távozását követően a Mezőkövesd ellen 2-0-ra nyert együttese, most pedig Radoki János (egy interjúban elmondta a véleményét a magyar labdarúgásról, amit ide kattintva olvashat el) múlt vasárnapi menesztését követően kapta meg az irányítást a klubigazgató.

Paksi FC – Puskás Akadémia FC 0-0

Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK

A kiesés elöl menekülő csapatok meccsének első húsz percében kevés említést érdemlő eseményt lehetett feljegyezni. A játékrész derekán aztán némileg váratlanul a vendégek jutottak vezetéshez, amikor Hasani szép cseleket követő jobb oldali beadása után az ötösön menteni igyekvő Lucas lábáról saját kapujába vágódott a labda.

Az öngól kicsit megzavarta a hazaiakat, és a DVTK gyorsan növelhette volna előnyét, ám kihagyta helyzeteit. Az utolsó negyedórára a Kisvárda került fölénybe, a szünetig azonban nem változott az állás.

A második félidőben végig a hazaiak mentek előre, a vendégek pedig stabil védekezésre rendezkedtek be, és gyors kontrákkal próbálkoztak. A házigazdák mindent megtettek ugyan az egyenlítésért, ám nem volt igazán átütő a játékuk, és noha így is volt több lehetőségük, úgy tűnt, a DVTK győztesen hagyja el a pályát. A 91. percben aztán egy szabadrúgásból előreívelt labdára a vendégek kapusa, Antal nagyon rosszul mozdult ki, majd a védők röviden vágták ki a labdát, amelyet Seco 16 méterről a kapuba bombázott, amivel megszerezte az egyik pontot a Kisvárda.

A két csapat mindhárom találkozóján 1-1-es eredmény született az idényben.

Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)

MOL Vidi FC – Újpest FC

Parázs első tíz percet produkált a tabella második és harmadik helyezettje, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Amikor kicsit leült a találkozó, megszerezte a vezetést a Vidi: Huszti Szabolcs 25 méteres szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát Armin Hodzic rúgta az üresen maradt kapuba.

A folytatásban az Újpest birtokolta többet a labdát és Zsótér Donát felsőlécen csattanó bombájánál közel járt az egyenlítéshez.

A második félidő elején is többnyire a vendégek próbálkoztak és Zsótér találatával kiegyenlítettek. A gólöröm közben az egyik lila-fehér szurkoló leesett a kerítésről – bővebben ide kattintva olvashat az esetről.

Nem sokáig volt döntetlen azonban az állás, mert a csereként beálló Futács Márkó perdítésével ismét vezetéshez jutott a Vidi.

A fehérváriak előnybe kerülve sem álltak vissza, tovább támadtak, míg az újpestiek az egyenlítő találatért küzdöttek, ám egyik csapat sem tudott már kapuba találni.

MOL Vidi FC – Újpest FC 2-1 (1-0)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás