Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bélproblémák az MTK-nál, elmaradhat a hétvégi bajnoki

Bélproblémák az MTK-nál, elmaradhat a hétvégi bajnoki

Sport & Szabadidő

Bélproblémák az MTK-nál, elmaradhat a hétvégi bajnoki

Sport & Szabadidő

Promotions 16:16

„A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig.”

Ritka, egyben rendkívüli helyzet állt elő az MTK-nál. Az első csapat keretének kétharmada, illetve a szakmai stáb pár tagja gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott, emiatt a klub halasztási kérelemmel fordult a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottságához a hétvégi Haladás elleni bajnokit illetően.

Mint​ a csapat honlapjának, dr. Dreissiger Imre, az MTK Budapest orvosa elmondta,

„A debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtagfájdalmakkal küszködött. Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve sorra, egymás után több játékosnál is hasonló –  gyomor bélhuruttal járó vírusinfekcióból fakadó – tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő terápiát, akadt, akinél infúziós kezelésre is szükség volt. A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig. Mindent megtettünk azért, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek, és hogy megakadályozzuk a továbbfertőződéseket, de utóbbi ezzel együtt sem zárható ki. Mivel az U19-es együttesünk is Budapesten készül, így sajnos náluk is jelentkeztek hasonló tünetek, így a keret feltöltése onnan sem megoldható.”

A fertőzés egyébként az utánpótlás játékosokat is elérte, így a betegség továbbterjedése sem kizárható. A fennálló helyzet miatt a klub a felnőtt csapat mellett kérte az U16-os és U17-es csapat debreceni bajnokijának halasztását is.

Borítókép: FOCUSPRESSAGENCY / NURPHOTO