Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Ez mélypont a foci történetében” – kézigránátot találtak a szurkolói bázison

„Ez mélypont a foci történetében” – kézigránátot találtak a szurkolói bázison

Sport & Szabadidő

„Ez mélypont a foci történetében” – kézigránátot találtak a szurkolói bázison

Sport & Szabadidő

Gaba 15:15

A Den Haag szurkolói közösségének vezetője érthetően feldúltan nyilatkozott azt követően, hogy valaki kézigránátot helyezett el a klub szurkolói bázisánál kedden. Egyértelműnek tűnik, hogy Ajax-drukker, vagy az amszterdamiakkal szimaptizáló valaki volt az elkövető. Még a hágaiak edzését is félbe kellett szakítani a tűzszerészek akciója idején.

Ajax–Juventus és Manchester United–Barcelona találkozókat rendeznek szerdán a Bajnokok Ligájában, ezek már a negyeddöntők. A keddi összecsapásokról itt írtunk.

Az amszterdami mérkőzés előtti felvezetésből ezúttal kihagyjuk, hogy milyen elképesztő munkát végeznek Hollandia és a világ talán legjobb nevelőműhelyében, és ez alkalommal arról sem szeretnénk írni, hogy Cristiano Ronaldo aktuálisan milyen rekordokat dönthet meg, ha játszik (nem biztos, hogy fog). Inkább egy kézigránátról szeretnénk hírt adni.

Arról, melyet a hágai rendőrség talált a helyi futball csapat, az ADO Den Haag szurkolói bázisának épületére ragasztva kedden. A robbanószerkezet mellé az elkövető három piros x-et fújt a falra, amiből arra lehet következtetni, hogy az Ajaxhoz köthető a vandál cselekmény. Amszterdam egyik szimbóluma a három x.

Az Omroep West helyi lap azt írta, hogy mivel a Den Haag az épület közelében edzett épp, félbe kellett szakítani a tréninget arra az időre, amíg a gránátot a tűzszerészek eltávolították.

A történtek szempontjából fontos tudni, hogy az Ajaxot gyűlölő Den Haag-ultrák jó kapcsolatot ápolnak a Juve-szurkolókkal, akik nagy számban érkeznek majd az Ajax-Juventus összecsapásra.

„Ez abszolút mélypont a futball történetében”

– fogalmazott kissé túlzóan, de érthetően elkeseredetten Jacco van Leeuwen a hágai szurkolói közösség vezetője.

A februári Ajax–ADO Den Haag meccs előtt a vendégszurkolók szvasztikákat és antiszemita szövegeket pingáltak amszterdami épületekre – az Ajax vállaltan zsidó gyökerű klub –, elképzelhető, hogy erre adott válasz volt a mostani gránátos akció. 

Borítókép: AFP/Robin Utrecht