promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szobrot kap az Aranycsapat legendája
Borítókép:  Schirner Sportfoto / B3649_Schirner_Sportfoto / dpa Picture-Alliance / A borítóképen Kocsis Sándor jobbról a második helyen áll.
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

„Mindene volt a játék, nem reklamált, nem szimulált, csodálatos emlékei vannak a korosztályomnak róla” – mondta Tarlós István Kocsis Sándorról.

Szobrot állítanak Kocsis Sándornak, az Aranycsapat olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes csatárának Budapesten idén – közölte Tarlós István főpolgármester Barcelonában, ahol a támadó születésének 90. évfordulója alkalmából a királyi palotában rendeznek ünnepséget hétfő este. 

Tarlós István az MTI-nek elmondta: azok közé tartozik, akik még láthatták Magyarországon futballozni Kocsis Sándort, aki gyerekkorában kedvenc játékosa volt. 

„Mindene volt a játék, nem reklamált, nem szimulált, csodálatos emlékei vannak a korosztályomnak róla” – jegyezte meg.

Hozzátéve, hogy igyekszik megköszönni a barcelonaiaknak és az egész városnak, hogy otthon adott Kocsisnak és még két magyar világhírességnek, Kubala Lászlónak és Czibor Zoltánnak. A főpolgármester elmondta: Budapesten még idén szobrot állítanak Kocsis Sándornak, erről a fővárosi közgyűlés legutóbbi ülésén döntött. 

Mivel eredetileg a Ferencváros játékosa volt, a Groupama Aréna szomszédságában helyezik el az emlékművet – tette hozzá.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás