promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez az ember a tenisz Neymarja
Borítókép:  si.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mutatunk egy videót Nick Kyrgios-ról, aki a jelenkori tenisz talán legnagyobb mágusa. Az acapulcói tornán bemutatott produkciójának legszebb pillanatai vannak rajta. Aki szereti a teniszt, az készítsen zsepit a síráshoz, aki nem szereti, most meg fogja.

Nick Kyrgios az a típusú ember, aki nem libikókázik az őrület és a zseniség határán. Ő ugyanis egy valódi zsenibe oltott őrült.

Mi is írtunk már róla korábban, tavaly novemberben elismerte végre, hogy mentálterapeuták segítségét kellene igénybe vennie. Ennek egyszerű oka van. Miközben ellenfelei sorra nyilatkozzák róla, hogy a Föld nem hordott a hátán nála nagyobb tehetséget, képtelen komolyan venni teniszkarrierjét. Mivel inkább kosarazna, amit többször is elismert, mióta profi teniszezőnek állt.

A világ legjobbjait is bármikor legyőzi, csak nem mindig van hozzá kedve. Olyanra is volt már példa, hogy a vezetőbírónak kellett életet vernie bele meccs közben, annyira nem érdekelte a játék. Ezt követően lemosta ellenfelét a pályáról. Máskor meg szócsatákat vív a székbíróval, trágár módon alázza meg meccs közben riválisát, vagy épp hergeli a közönséget, mely izomból kifütyüli. 

A látványosan frusztrált, önmagát időnként megtaláló, a világot többnyire gyűlölő Kyrgios március elején megnyerte az acapulcói tenisztornát. Három top-10-es játékost tángált el útközben a világranglistán mindössze 64. helyezett ausztrál, köztük Rafa Nadalt.

Nadal ellen egy alsó szervával is megpróbálkozott, mely olyan trükk, amit nagy versenyen elvétve próbálnak meg a teniszezők. Persze, hogy Kyrgios volt, aki megpróbálta. Nem jött be.

A döntőben a ranglista-3. Alexander Zverev is meghajolt előtte, majd Kyrgios citromba harapott fejjel átvette a trófeát. Lehet, hogy ahhoz sem volt kedve.

Nos, ezt a cikket igazából azért írtam, hogy a végén megmutassam önöknek azt a válogatás videót, melyen Kyrgios legszebb pillanatait gyűjtötték egybe az acapulcói versenyről. Aki szereti a teniszt, az tátott szájjal fogja végignézni, aki nem, az is. A reakcióideje, az ütőereje, a technikája egyszerűen lenyűgöző.

Mindent tud a labdával, igazából ő a tenisz Neymarja, a tehetség mellett a hasonlat még annyiban is ül, hogy a brazilt is rengeteg gyűlölik a sok színészkedés miatt. Egy-egy mozdulata láttán az embernek az az érzése, mintha a legélesebb mecseket is arra használná fel, hogy kipróbálja, lehet-e elütést vagy nyesést csinálni még kiszorítottabb helyzetből. 

Vajon Kyrgios mire lenne képes, ha egyszer rátalálna a lelki békére?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás