Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Bilbaóban 48 ezren néztek meg egy női futballmeccset

Bilbaóban 48 ezren néztek meg egy női futballmeccset

Sport & Szabadidő

Bilbaóban 48 ezren néztek meg egy női futballmeccset

Sport & Szabadidő

HZS 18:48

Érdekesség, hogy a 2017-es női Bajnokok Ligája-döntőjét Cardiffban mindössze 22 433-an tekintették meg a helyszínen.

Arról, hogy mennyire vonzó sport a női futball Spanyolország, arról sok minent elárul, hogy a minap Bilbaóban 48 121 ember volt kíváncsi arra, hogy a helyi együttes, az Athletic Bilbao a Copa de la Rina negyeddöntőjében 2-0-ás vereséget szenvdett az Atletico Madridtól. Ez a nézőszám pedig európai rekordot jelent. Érdekesség, hogy a 2017-es női Bajnokok Ligája-döntőjét Cardiffban mindössze 22 433-an tekintették meg a helyszínen.

Mint azt a baszk klub elnöke, Aitor Elizegi elmondta, erősíteni fogják a klub női szekcióját, továbbá megfontolják, hogy még többször kapjon helyet a női csapat a San Mamésben. „Szégyen, hogy a támogatásért cserébe nem tudtunk semmit adni, de az, hogy ennyien kijöttek, büszkévé tesz minket” – mondta a csapat edzője, Josebe Agirre. Azt azért a teljesség miatt fontos hozzátenni, hogy a belépő ára 5 euró volt, míg, aki szezonbérlettel rendelkezik, ingyen nézhette meg a találkozót.

Na, de az az Athletic Bilbao által produkált nézőszám hol helyezkedik el a női futball eddigi történetében? Nos, az Angol Labdarúgó Szövetség 53 ezer nézőt regisztrált a Dick, Kerr's Ladies–St. Helen's Ladies 1920-as mérkőzésen, amelyet a liverpooli Goodison Parkban rendeztek. A világcsúcsot pedig a 1999-es világbajnoki döntő tartja: az Egyesült Államok–Kína mérkőzést 90 185 néző látta.

Borítókép: www.athletic-club.eus