Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ronaldo megfizette a börtön árát

Ronaldo megfizette a börtön árát

Sport & Szabadidő

Ronaldo megfizette a börtön árát

Sport & Szabadidő

Promotions 10:50

A Juventus 33 esztendős támadója ellen 2017 júniusában indított pert adócsalás miatt a spanyol ügyészség, mivel a vád szerint 2011 és 2014 között a Real Madrid játékosaként 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét.

A portugál játékos a SkySport tudosítása szerint előbb azt kérte a bíróságtól, hogy ne kelljen megjelennie, videón keresztül vehessen részt a tárgyaláson, majd amikor erre nemet mondtak, azt kérelmezte, hogy a kamerákat elkerülve, a hátsó bejáraton át mehessen be a bíróság épületébe. Ezt sem engedélyezték neki.

Ronaldo nem gondolkodott túl sokat: mindössze negyvenöt percet töltött a bíróságon, elfogatta az ügyészek ajánlatát, majd aláírta a szükséges papírokat. A bejelentett összeg tartalmazza az adóhátralék és a bírság összegét, valamint a kétéves börtönbüntetés kiváltását. Spanyolországban ugyanis az első, nem erőszakos bűncselekmény esetében a kétéves vagy annál rövidebb időtartamra szóló börtönbüntetést általában felfüggesztik. Az ügyet bővebben ebben a cikkben tártuk fel.

A rivális FC Barcelona sztárja, a szintén ötszörös aranylabdás Lionel Messi korábban a 2007 és 2009 közötti időszakra vonatkozóan rossz adóbevallást adott le, és a spanyol adóhatóság szerint 4,1 millió eurót nem fizetett be. Így először 21 hónapos börtönbüntetést kapott, ám ezt végül 252 ezer euróval kiválthatta 2017 júliusában az argentin támadó.

Korábban a spanyol élvonal nagycsapataiban szereplő több labdarúgó, így Xabi Alonso, Luka Modric, Marcelo, Alexis Sánchez, Ricardo Carvalho, Ángel Di María, Javier Mascherano, Radamel Falcao és Fábio Coentrao ellen is hasonló eljárás indult. Érdekesség, hogy a volt realos Xabi Alonsonak is kedden volt a tárgyalása adócsalási ügyében, a spanyol középpályás ártatlannak vallotta magát. 
 

Borítókép: forrás: Youtube

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria