Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Babos elődöntős, Fucsovics kiesett a ritmusból

Babos elődöntős, Fucsovics kiesett a ritmusból

Sport & Szabadidő

Babos elődöntős, Fucsovics kiesett a ritmusból

Sport & Szabadidő

Promotions - 2019.01.22. 11:25

Babos Tímea két órát és négy percet teniszezett keddre virradóra Melbourne-ben, ezalatt egy mérkőzést nyert, egy másikat pedig elveszített.

Női párostársával, Kristina Mladenoviccsal egy és negyed óra alatt végeztek a kilencedik helyen kiemelt amerikai-szlovén Atawo-Srebotnik duóval. Az első szettet egy jól időzített brékkel sikerült behúzni, a második szenvedősebbre sikerült. 5:5 után a saját adogatását hozta a magyar-francia páros, majd ugyancsak a legjobb lélektani pillanatban jutott fogadóelőnyhöz, s végül 6:4, 7:5-re behúzta a mérkőzést.


Magyar idő szerint hajnali fél öt körül végzett Babos, másfél órára rá már újra a pályán volt. Még talán az is járhatott a fejében első keddi összecsapásán, hogy tartalékoljon. Az egyéniben már kiesett Fucsovics Márton oldalán kellett megküzdenie a Melichar-Soares párossal az Australian Open második fordulójában.

Az első fordulós győzelem nagy lelki többletet adott a Melbourne-ben összeálló magyar kettősnek, Fucsovics és Babos gyermekkora óta ismeri egymást, de még soha nem teniszeztek együtt vegyes párosban. A rutin mellett ezúttal játékban is alulmaradtak: mire felocsúdtak, már 3-0-ra vezetett az első játszmában a második kiemelt amerikai-brazil páros. Hiába volt nullára megnyert játékuk, az első szettet simán megnyerte az ellenfél.

A másodikban 2:3-nál két labdájuk is volt Baboséknak a brékhez, mely végül nem jött össze, így mindössze 47 perc alatt elbúcsúztak a további versenyzéstől. A Melichar-Soares duó 6:3, 6:2-vel lépett tovább.(Gaba)

Borítókép: Fotó: Fucsovics Marci/Facebook