promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszenvedtünk egy döntetlent Egyiptom ellen a kézi-vb-n
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az olimpiai selejtezős helyezés, vagyis az első hét közé jutás szempontjából kulcsfontosságú meccset vívott férfi kézilabda-válogatottunk a dán-német rendezésű világbajnokságon. Persze itt minden meccs kulcsfontosságú, de ez azok között is annak számított, hiszen Egyiptomról lehetett tudni, hogy alighanem a csoportkörből – amelynek 4. fordulójánál tartottunk – a mieinkkel együtt továbbjut majd a középdöntőbe, így a mostani meccs eredményét továbbviszi magával a két csapat. Nekünk pedig szinte bizonyosan a középdöntőben is Egyiptom elé kell majd kerülnünk a hét közé jutáshoz.

Az észak-afrikai csapat az előző körben tett nekünk egy szívességet azzal, hogy legyűrte az argentinokat, hiszen ők így alighanem elszállnak, így az 1. körben ellenük vívott döntetlent (ami magyar szempontból botlás volt) sem viszi tovább nemzeti csapatunk. Ám ez az okoskodás csak akkor jön be, ha megverjük Egyiptomot!
Az első félő nagy részét a mieink irányították, két-három-négy góllal vezetve a félidő hajrájáig. Ám ekkor is feltűnő volt – amit egyébként már a katariak ellen is meg lehetett figyelni –, hogy az ellenfél támadásait alig sikerül kivédekezni. És lehetett tudni, hogy nem minden csapat lesz olyan kedves velünk, mint Katar, amely minden támadásunknál kapitulál.
Ez volt az a félidő, amelyben a kispadhoz képest jobbra támadtunk, vagyis Balogh Zsoltra épülhettek volna a támadások, ha éppen nem sérül meg a bokája Katar ellen. Még nagyobb lett a baj, amikor a nagy lövőkedvvel játszó Jamali Iman térde is felmondta a szolgálatot.

Lékai Máté és Nagy lászló pihentetésére ekkor Császár Gábor és Ancsin Gábor volt a pályán, de nehéz volt elképzelni a játék képe alapján, hogyan lesz ebből helyzet. Felkészületlen csapat benyomását keltettük a verhető ellenféllel szemben, 11-8 után zsinórban öt gólt kaptunk, Nagy László mentette ikszre a félidőt.

Fordulás után pár perc alatt megint elhúzott Egyiptom, a Mikler Roland–Székely Márton kapuscsere sem jött be. Jött a visszacsere, és kezdett összeállni a védekezés, lerohanás-gólokat tudtak szerezni a mieink olyan védőjátékosok által is, mint Ligetvári Patrik, így a félidő derekára, 13 perccel a vége előtt sikerült utolérni az ellenfelet.

David Davis, a Veszprém trénere ragyogóan felkészítette az ellenfelet erre a csatára, az utolsó percekben is többször bajban voltunk. Fél perccel a vége előtt Lékai Máté egyenlített 30-30-ra kettős emberelőnybe, válogatottunk ezután visszahúzódott és nem próbált meg labdát szerezni, így a vége is iksz lett. Büszke egyiptomiak és csalódott magyarok vonultak le a pályáról. Folytatás csütörtök este az Eb-ezüstérmes, csoportelső svédek ellen, a D-csoport utolsó csatáján. Azt az eredményt is továbbvisszük a középdöntőbe.    

Bánhidi Bence az M4-nek:
Olyan támadásokból kaptunk gólokat, amelyekből megbeszéltük, hogy nem szabad. Úgy tudom, hogy a döntetlen nekünk jó, úgyhogy boldogan megyünk az öltözőbe.
Eredmény, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország–Argentína 30-30 (14-14)
Koppenhága, játékvezetők: Fonseca, Santos.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin, Bánhidi 3, Bodó 5, Bóka 1, Császár 2 (1), Hornyák 2, Ilyés, Jamali 2, Juhász, Lékai 6, Ligetvári 1, Nagy 5, Sipos 3. Edző: Csoknyai István.
EGYIPTOM: Eltayar, Hendawy (kapusok), Abdelrahim, Abdou, Eissa 5, Elahmar 5 (2), Elderaa 3, Elmasry, Elwakil, Hagag, Khairy 1, Nawar 1, Omar 3, Sanad 3, Shebib 2, Zeinelabedin 7. Edző: Davis David.
Kiállítások: 8, ill. 10.
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2


(AA)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás