promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„Valószínűleg ez volt életem legfontosabb beszélgetése”
Borítókép:  Fotó: sfgate.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Stephen Curry a kosárlabdázás Lionel Messije. Trükkjei, dobásai láttán az embernek bepárásodik a szeme, ha vonzódik valamennyire ehhez a sportághoz. Ha nem, akkor is.

Volt már világbajnok (kétszer), többször NBA-bajnok, számtalanszor All Star-válogatott és a liga legértékesebb játékosa is, vagyis MVP. Ez utóbbi címet úgy nyerte el 2016-ban (másodszor), hogy minden közvetítőtársaság és szakíró rá szavazott. Ilyen még soha nem történt az NBA-ben.

A korszakos zseni egyben sportember is. Legalábbis a megnyilatkozásai láttán, hallatán az embernek az az érzése, hogy a civil életben is ki tudja vívni magának a megbecsülést, szeretetet. Az ilyen ember esetében mindig érdekesek azok a sorsdöntő pillanatok, melyek az életútját egyik vagy másik irányba terelték tovább. Curry pontosan egy ilyen momentumról ír a Players Tribune-n megjelent, saját kezűleg írt cikkében.

Az összegyetemi bajnokság egyik vesztes mérkőzése után történt a dolog. Curry önkritikusan tekint vissza magára, egyszerűen morcosan vette tudomásul, hogy itt volt a lehetősége, s ő nem tudta igazolni a tehetségét.
Duzzogtam ott a lila pólómban. Nem mentem a falnak, nem emésztettem magam, inkább felhúztam az orrom. Azon tűnődtem, az apám az NBA-ig vitte (a Cleveland Cavaliersben játszott – a szerk.), a fia meg a 13 évesek között sem tudja letenni a névjegyét. Úgy éreztem, nagyjából ennyi volt, itt vége is a pályafutásomnak
– írja a Golden State Warriors csillaga. A szülei azonban másképp gondolták, s a tennessee-i Holiday Inn hotelben, ahol a meccs előtt laktak, leültek vele.
Valószínűleg ez volt életem legfontosabb beszélgetése. Bárcsak legépelhettem volna nektek. Édesanyám így kezdte:
»Steph, ezt most az egyszer fogom elmondani neked, aztán ebből a kosaras álomból az lesz, ami lesz. SENKI sem fogja megírni helyetted a saját sztoridat. Sem egy játékosmegfigyelő, sem egy jól sikerült torna. Sem ezek a srácok, akik így jók meg úgy jók. A Curry név sem fogja helyetted megírni. Csak te teheted ezt meg. Szóval ülj le, és nagyon alaposan gondold ezt át. Aztán menj, és írd a sztorit, ahogy írni akarod. Viszont soha ne felejtsd el: ez a sztori csak a tiéd lesz.«
Currynek azóta is a fülében csengenek édesanyja szavai, soha nem fogja elfelejteni őket.
Istenem... Az a pillanat örökre belém égett. Végigkísért a junior csapatokban és felnőtt pályafutásom során is. Életem legjobb tanácsát kaptam ott akkor. Onnantól ha lebecsültek, leszúrtak vagy épp tiszteletlenek voltak velem szemben, mindig csak anyukám szavai jártak a fejemben, és azt ismételgettem: ezt a történetet senki sem írhatja meg helyettem! Ezt a sztorit senki sem írhatja meg helyettem!
Már csak az édesanyánk iránti tiszteletből is azt javaslom, higgyünk neki! És persze, az édesanyánknak is!

(A Players Tribune-n Underrated, vagyis Lebecsülve címmel jelent meg Curry írása, aki a cikkben tette közzé, hogy a Rakuten céggel karöltve elindítja az Underrated Tourt. Ennek égisze alatt kosártáborokat szerveznek középiskolás korú srácoknak, hogy azok megtalálhassák az egyetemi liga, majd az NBA felé vezető utat.)

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás