promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kínai figurákkal, örömjátékkal javított a magyar válogatott
Borítókép:  Forrás: MTI/Illyés Tibor
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Angola ellen nyolc perc alatt több gólt szereztek a szélsőink, mint az argentínok elleni 60 perc alatt. Ekkorra Hornyák és Bóka Bendegúz is betalált, sőt Bóka rögvest duplázott, 6-2 volt ekkor már ide a férfi kéziabda-világbajnokság D-csoportjának 2. fordulójában, vasárnap. Az első mérkőzésen kínosan gyenge (nulla gólt összesítő) szélső teljesítményünk óriásit javult, nemcsak a sarokból, lerohanásból is többször eredményesek voltunk a révükön, utóbbiból ugyancsak nem akadt egy sem vb-nyitómeccsünkön.

Tegyük hozzá, Argentína ellen is 5-0-al nyitottunk, s végül mégis csak egy pontot sikerült elcsípnünk (25-25). A meccs elejétől pályán lévő Nagy László bombájával már hattal mentünk, a balatonfüredi Bóka ebből egymaga négyet szerzett. A jelek szerint a Csoknyai-Matics edzőpáros remekül reagált az első meccsre, s annak negatív tapasztalataira. Mikler Rolandra a kapuban nem lehetett panasz, húsz perc után 67 százalékkal védett, ez azért döbbenet. (Utóbb kiderült, hogy a zsűrinél meccs embere díjat ért a bravúrsorozat). Mindegy volt, hogy a hazai klubcsapatokban, zömmel a fővárosban, Luandában játszó, atletikus angolaiak átlövésből, szélről, netán hetesből próbálkoztak. Ők egyébként harmadszor járnak világbajnokságon, legfőbb céljuk, hogy végre beverekedjék magukat a legjobb 20 csapat közé. 

Az első félidő számunkra legszomorúbb pillanata az volt, amikor Bókát piros lappal kiszórák. Jogos volt, felugrás közben rángatta meg ellenfelét. 5/5-ös mutatóval ülhetett fel a lelátóra.

12 gólos hátrányban Hebo gólja dupla kínai után nem volt csúnya, egy sima kínait azért mi is lőttünk előtte Lékai Máté révén. A szünetre tízgólosra olvasztotta a hátrányt Angola, nem volt egy súlycsoportban a két csapat.

Csoknyai István forgatta a válogatottat, Császár, Ancsin, Balogh, Sipos Adrián, Jamali Iman is pályán volt a fordulás után. Egy kisebb hullámvölgy után állandósult a 10 gólos különbség. Székely Mártont sokkal többször hozta kiszolgáltatott helyzetbe a védelem, mint előtte Miklert. A kínai figurák továbbra is divatosak voltak a mi oldalunkon, Juhász is bevágott egyet a bal szélről (ő egyébként Tatabányán irányítót játszik).

Abszolút pozitívuma a mérkőzésnek, hogy a kapusokat és Illyés Ferencet leszámítva minden benevezett játékosunk lőtt gólt, s a cserék is alaposan beelegedtek, az argentinok ellen esett csorba pedig már kevésbé csúf. Főleg úgy, hogy a fent említett szélsőink hat gólig jutottak, emelett lőttünk hat könnyű, lerohanásos gólt is. S azt se felejtsük, ellenfelünk az első fordulóban legyőzte a 2015-ös vb-ezüstérmes Katart. 

Férfi világbajnokság, csoportkör, 2. forduló:
Magyarország-Angola 34-24 (18-8)
Koppenhága
Magyarország: Ancsin 2, Balogh 4 (1), Bánhidi 2, Bodó 3, Bóka 5, Császár 4 (2), Hornyák 2, Ilyés, Jamali 4, Juhász 3, Lékai 2, Ligetvári 1, Mikler, Nagy 1, Sipos 1, Székely. Edző: Csoknyai István.
Angola: Almedia, Chicola, Ferreira 5 (2), Gouveia, Hebo 3, Lopes, Maneco 3, Muachissengue, Nascimento 2, Pascoal 1, Pedro, Pestana 4, Quitongo 2, Sibo 2, Tati, Teca 2. Edző: Filipe De Carvalho Cruz.
Kiállítások: 6, ill. 6.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás