promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valaki épp lehagyja Michael Jordant az NBA-ben
Borítókép:  Fotó: imtonline.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szédületes, fenomenális, történelmi – csak úgy sorjáznak a jelzők az amerikai sportlapokban, portálokon a Houston Rockets dobóhátvédjével, James Hardennel kapcsolatosan. 2018-ban ő lett a legértékesebb NBA-játékos, s a legjobb pontszerző is, ennek megfelelően vetette bele magát a Mephis Grizzlies elleni, magyar idő szerint hétfőre virradóra játszott alapszakasz meccsbe. Érdemes megnézni akár az összecsapás hosszú összefoglalóját is: élmény nézni, amit Harden véghezvitt.

41 percet töltött a parketten, ezalatt 43 pontot dobott (27/21-el büntetőzött), 10 lepattanót és 13 gólpasszt jegyzett, vagyis újra összejött neki a tripla-dupla.




Rajta kívül hatan is 16 pontig vagy afölé jutottak a csapattársai közül, a Houton így tovább száguld, 113-101-re nyerte a meccset. A legutolsó 11 mérkőzéséből tízet nyert a csapat, ötös győzelmi szériában vannak, ilyen brigádból jelenleg egy van a világ legerősebb kosárbajnokságában, az Indiana Pacers. A houstoniak vezetik a Dél-nyugati divíziót, a Nyugati konferenciában negyedikek, legközelebb csütörtökön a Stephen Curry-Kevin Durant vezette Golden State Warriors következik.

Na, de vissza Hardenhez, megéri. A hátvéd hat hárompontossal jelentkezett (50 százalékos mutató) a 21 sikeres büntető mellett és két kétpontossal. Egyhuzamban ez volt a negyedik olyan mérkőzése, ahol elérte a negyven pontot. Csak decemberben hatszor jutott 40 pont fölé, a szezonban összesen tízszer. Amivel örökre beírta magát az NBA történelmébe, az pedig a következő: sorozatban ez volt a nyolcadik összecsapás, ahol 35 pont fölé és legalább öt gólpasszig jutott. Ő az első játékos, aki képes volt erre. A triplavonalon kívülről is ellenállhatatlan: a Memphis elleni volt a hetedik találkozója, melyen legalább öt hárompontost tudott szerezni.

Harden a legutóbbi tíz mérkőzésén 400 pontnál is többet dobott (egész pontosan 408-at), ez eddig két kosárlabdázónak sikerült hétfőig az NBA-ben: Michael Jordannek és Kobe Bryantnek.

A sokszoros All-Star válogatott, világ- és olimpiai bajnok kosarastól a mérkőzés utáni újságírói körkérdésnél valaki megkérdezte, most éli-e karrierje legpazarabb periódusát. A válasz egy félmosoly kíséretében ez volt:
Esélyes.  
(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás