Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Steven Gerrard: Bogdán az egyetlen oka, hogy nem nyertünk

Steven Gerrard: Bogdán az egyetlen oka, hogy nem nyertünk

Sport & Szabadidő

Steven Gerrard: Bogdán az egyetlen oka, hogy nem nyertünk

Sport & Szabadidő

Promotions 16:01
Bogdán Ádám december elején, a St. Mirren elleni 2-2 után kikerült az edinburgh-i Hibernian kapujából, s helyét az izraeli Ofir Marciano foglalta el. Facebook-oldalán kisebb sérülésről írt, ez lehetett az oka a mellőzésének. Hétmeccses nyeretlenségi sorozatban volt akkor a zöld-fehér csapat. Azóta győztek a Hamilton ellen idegenben, megverték hazai pályán a bajnoki cím legnagyobb esélyesét, a Celticet, szerda este pedig a skót Premiership másik gigászát, a Glasgow Rangerst fogadták – Bogdánnal a kispadon.

Marciano a 13. percben megsérült, le is kellett cserélni, Bogdán bő két hetes pihenő után állhatott vissza a gólvonalra.

Eléggé felszívta magát, egy-két óriási védést is be kellett mutatnia, hogy meccsben tartsa csapatát. Azért nem csupán rajta, a Rangers-játékosok pazarló helyzetkihasználásán is múlt, hogy 0-0-nál fújta le a mérkőzést a játékvezető.Bogdán teljesítményét nem csupán játékostársai ismerték el a találkozót követően, hanem a korábbi liverpooli legenda, a jelenleg a Rangerst vezető Steven Gerrard is. Gerrard 2015 nyarán hagyta el az Anfield Roadot, amikor Bogdán Ádám odaigazolt, így arról is kérdezték, mennyire ismeri a kapust.
Nem ismerem közelről Ádámot. Az akadémiára jött, s pár alkalommal láttam edzeni, de aztán én távoztam a klubtól. Természetesen javítanunk kell a helyzetkihasználási mutatónkon, s ez nem csak a mai napra érvényes. De van olyan nap, mint a mai, amikor egyszerűen csak felteszed a kezed annak láttán, amit az ellenfél cserekapusától látsz. Beállt, és bemutatott négy vagy öt olyan védést, amivel életben tartotta csapata győzelemi reményeit. Óriási formában védett, ő az egyetlen oka, hogy itt most nem a csapatom nagy győzelméről beszélgetünk
- ecsetelte Bogdán teljesítményét a volt klsszis középpályás a scottishsun.co.uk tudósítása szerint. Hozzátette, ha idegenben olyan szinten tudnak mostantól játszani, mint a Hibs ellen szerdán, akkor nagyon boldog lesz.

A Rangers a Celtic győzelme miatt a második helyre szorult a dobogón, ráadásul a városi rivális egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Hibernian a nyolcadik a tabellán.

(Gaba)

Borítókép: Fotó: sundaypost.com