promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hosszú Katinka fradista lesz?
Borítókép:  Fotó: swimswam.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Magyar Idők nevű lap csütörtökön vágott bele egy hatalmas követ az internet pocsolyájába. A Sós Csaba úszókapitánnyal készült interjújuk aljára bepaszíroztak egy keretes anyagot, melyben azt írják, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő, tudomásuk szerint a Ferencváros úszószakosztályába tart. Ismereteik szerint ez a lehetőség már nyáron felmerült, s nemsokára hivatalossá válik az átigazolás. Rajta kívül a lap szerint Szilágyi Liliána is az FTC-be megy, aki tavaly óta az USA-ban sportol, a Florida Gators versenyzője.

Tüstént tárcsáztuk is Hosszú Katinka sajtósának számát, akinek sikerült mosolyt csalni az arcára.
Meglepett ez a dolog, nem hallottam még arról, hogy a Ferencvárosba menne
- mondta érdeklődésünkre Kiss Kinga.

Hosszú Katinka a Vasasban úszott, mielőtt volt férjével, edzőjével, Shane Tusuppal létrehozták az Iron Aquatics nevű klubot, melynek Hosszú volt az egyetlen jelentős eredményekkel rendelkező úszója. Miután megromlott a házasságuk, s megindították a válóperüket, Hosszú öccsével, Ádámmal karöltve átnevezte az egyesületet Iron Swimre 2018 nyarán. A klub alapvetően gyerekek úszóoktatásával foglalkozik, ez a fő profilja, de vannak felnőtt versenyzői is.

A hazai úszóklubok közül legfőképp azok tudnak anyagi biztonságban működni, melyek rendelkeznek kiemelkedő – Eb-, vb-érmeket hozó – versenyzővel, ugyanis a komoly teljesítmény után kaphatnak kiemelt támogatást. Hosszú Katinka a világversenyek mellett a világkupa-sorozat összes állomásán elindul, s a utazás, szállás súlyos anyagi teher, főleg, ha azt a klub, jelen esetben akár a Ferencváros viselné. Cseh Lászlóval a közelmúltban beszélgettünk róla, hogy ő többek között azért sem tudott a távol-keleti helyszínekre utazgatni, mert egri klubja egyszerűen nem tudja kifizetni a túrák költségeit.

Hosszúnak, s ha a Népligetbe igazol, a Fradinak, azért ilyesmitől nem kellett tartania, mert csak a vk-szereplésből idén több mint 250 ezer dollárt keresett az úszó, így kifizeti magának az utazási költségeket. Persze, amennyiben aláír a zöld-fehérekhez, akkor megállapodás kérdése, ki mit fizet.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás