promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Képtelen megmagyarázni bukását az ötszörös világbajnok dartsos
Borítókép:  Fotó: independent.co.uk
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Egy vb-cím még van bennem
– mondta a PDCTV-nek a múlt héten startolt, PDC darts világbajnokság előtt az ötszörös bajnok Raymond van Barneveld. Az elmúlt hat évben négyszer is elődöntőzött a tornán az 51 éves hollandus, de az év fő rendezvényén rendre jól szereplő játékos idén nem pörgött csúcsra, sőt, tulajdonképpen fel sem pörgött a vb-re.

A tavalyi negyeddöntős Darius Labanauskas várt rá a második fordulóban, aki végül 3-1-gyel söpörte el Barneveldet az útból. Így azok után, hogy a vb-döntős, PDC-ranglista harmadik Peter Wright kiesett, újabb csillag hullott el Londonban. 

Már az első szett-től fogva érezhető volt, hogy a hollandnak súlyos gondjai lesznek, egyszerűen képtelen volt lezárni a legeket, ahogy a darts szaknyelv mondja, rettenetesen kiszállózott. Így 3-1-gyel a litváné lett az első szett.

Barneveld a gyengélkedés ellenére kétszer is ki tudott egyenlíteni, de kettejük teljesítményét jól jelzi, hogy a meccs végére RvB-nél 89.57, Labanauskasnál 86.81-es körátlag jött ki, vagyis egy körben ennyi pontot tudtak gyűjteni. Ez nem épp a szűk világelit szintje. Volt olyan kiszállózás, hogy mindketten 20 pont alatt voltak, de összesen 10 nyíl kellett hozzá, hogy a litván behúzza a leget. Mindent elmond a meccs színvonaláról – mármint ahhoz képest, hogy két kipróbált játékos gyűrte egymást –, hogy száz feletti kiszállózás mindössze egyszer volt az egész mérkőzésen.

2-2-es szettállásnál a hollandnak négy nyila is volt a meccshez, de végül Labanauskas összpontosított kevésbé rosszul, így a vb-t utoljára 2007-ben nyerő Barneveld a második fordulóban elköszönt az Alexandra Palace közönségétől. 2012-ben fordult elő utoljára, hogy két kör után búcsúzni kényszerült.



Nem tudom elhinni. Ez kétségtelenül életem legnagyobb győzelme. Az első szettben nem éreztem jól magam, aztán elkezdtem egyre jobban és jobban játszani, s ezt a szintet ki tudtam tolni a meccs végéig. Ez óriási. Hatalmas önbizalmat fog adni nekem, hogy egy Barneveld-szintű játékost meg tudtam verni
– lelkendezett a torna honlapjának Labanauskas. Barneveld más idegállapotban nyilatkozott.
Nem igazán tudom elmondani, hogy mennyire fájdalmas ez a vereség, igazából nincs normális magyarázat arra a teljesítményre, amit ma letettem az asztalra. Semmi sem utalt arra a meccs előtt, hogy így fogok játszani, jó kedvem volt, a bemelegítés is jól sikerült. A harmadik szettet meg kellett volna nyernem, sok lehetőségem volt rá, hogy győzzek
– ecsetelte szomorúan a történteket a holland sztár.

Barneveld a világbajnokság előtt kijelentette, hogy a jövő évi torna lesz az utolsó vb-je, ugyanis visszavonul a játéktól. Szóval, ha igaz az állítás, mellyel a cikket kezdtük, akkor egyetlen dobása maradt, hogy megszerezze hatodik címét.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás