promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rakonczay aktív pihenésre vágyik az Antarktiszon, így elmegy futni
Borítókép:  Fotó: Rakonczay Expedíciók/Facebook
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Rakonczay Gábor ötven nap alatt akarja átszelni az Antarktiszt, egy nemzetközi csapat tagjaként nyeli a kilométereket, szeli a hómezőket. Naponta jelentkezik beszámolókkal Facebookon. Húsz nap eltelt az expedíciójából, s féltávnál járnak, így pihennek egy kiadósat.
A expedíció huszadik napján négy szakaszt teljesítettünk, 10,6 kilométert tettünk meg és elértük a Déli-sark felé tartó repülők részére kijelölt biztonsági üzemanyag-felvevő helyet. Néhány tucat hordón és a leszállást segítő, széltépte zászlókon kívül nincs itt semmi és senki. Hivatalosan ez a féltáv. Most lesz egy nap pihenőnk és azután felgyorsulnak az események. A tervek szerint 2019 januárjának első hetében elérhetjük a Déli-sarkot. Aztán persze az időjárás az, ami itt leginkább meghatározza a tempót és a harci kedvet, valamint az ember mozgásterét.

Az időjárásra nem lehet panaszuk Rakonczayéknak, a mínusz 4 Celsius-fokos hőmérséklet melegrekordnak számít az Antarktiszon, az pedig hétköznapinak számít, hogy olykor havazik. Az már kevésbé, amire a magyar extrém sportoló készül aktív pihenés jeligére.
A mellettünk húzódó Thiel hegység csúcsait csak néha látni, így leginkább a sátorban vagyunk és pihenünk. Akinek a lába megsínylette az elmúlt heteket, az próbálja rendbe tenni és a szünnapon hagyja regenerálódni. Én azonban úgy tervezem, hogy aludni és enni fogok, aztán később elmegyek futni egyet. Táv és idő terén még nincs elképzelésem, de majd úgyis adja magát az egész. Futócipőt végül nem hoztam, de ebben a mély hóban úgyis csak a bakancs használható. Egy biztos: futni mindig és mindenhol lehet – elhatározás kérdése az egész.
(Promotions)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás