promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elválna, felmondana egy futballmeccs miatt? Íme a példák!
Borítókép:  Ftó: rtl.de
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vasárnap éjszakába nyúlt a River Plate – Boca Juniors Libertadores Kupa-döntő visszavágója, melyet egyedi körülmények között rendeztek meg. A szurkolói erőszak miatt – a Boca buszát a Buenos Aires-i visszavágó előtt megdobálták a szurkolók, és több játékos megsérült – november 24-e óta halasztgatták a találkozót a csapatok. A Boca még a dél-amerikai szövetségnél és a Sportdöntőbíróságnál is ki akarta záratni a sorozatból a városi riválist, de nem jött össze neki. A River eközben az ellen tiltakozott, hogy szurkolóit hátrányos helyzetbe hozva a Real Madrid stadionjába vigyék a meccset. Végül csak bekövetkezett, amire előzetesen senki sem gondolt: egy óceánnal arrébb játszották le a világ első számú derbijének számító River–Boca összecsapást.

A rendes játékidőben 1-1-re végeztek a felek. Bár a labdát a River birtokolta kétharmadrészben, mindkét csapatnak számtalan kapura lövése volt. A hosszabbításban aztán a Barrios kiállítása miatt megfogyatkozó Boca nem bírta a nyomást, előbb Quintero lőtt hatalmas, a felső lécről bevágódó gólt, majd egy kontrából az üres kapuba betaláló River eldöntötte a trófea sorsát a 122. percben.

Legalább ennyire érdekes, hogy a több tízezer River és Boca Juniors-fanatikus milyen áron jutott el a Bernabeuba. A Boca szurkolói klubjának egyik tagja például a következő történetet adta elő a spanyol Marca sportlapnak:
Ismerek olyan srácokat, aki konkrétan a csapat miatt váltak el. Azt mondta nekik az asszony, vagy a Boca vagy én... Végül a Bocát választották. Ezer ehhez hasonló sztorit ismerek még
– mondta a bőbeszédűnek tűnő Nicolas Mattera, s folytatta.
Akadnak olyan szurkolók, akik a kocsijukat ajánlották fel nekünk, hogy felférjenek a Madridba tartó gépre, és meg tudjuk venni nekik a belépőt. Sokan maguk adták be a felmondásukat, hogy ott lehessenek a vasárnapi meccsen, másokat kirúgtak emiatt. Ők nem kaptak szabadnapot, így közölték, akkor is el fognak jönni Európába. Mások az eddig összekuporgatott összes pénzüket áldozták arra, hogy a csapattal tarthassanak. Azt mondták, Madridban majd meghúzzák magukat egy ház kertjében. A szenvedély egyre szélesebb körben terjed.
(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás