promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Lunde-fóbia, norvég átok: súlyos vereséget szenvedett a magyar válogatott
Borítókép:  Kovács Tamás, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ahogy azt sajnos várni lehetett a mérkőzés első percei norvég fölényt hoztak, és elhúztak 3-1-re. Ekkor – talán minden szurkoló számára váratlanul – Kim Rasmussen az ötödik percben időt kért, és azt várta el a lányoktól, hogy a norvég fal jobb oldalát támadják, ott ahol Heidi Löke védekezik. Amennyire váratlan volt az időkérés, annyira rosszul sült el: hiszen a támadásból nem lőttünk gólt, és nem tudtuk kivédekezni az azt követő norvég akciót.

A norvégok pedig elkapták azt a fonalat, amit már a mérkőzés elején megtaláltak, így a tizedik percben 5-2 volt az állás, negyed óra után már 11-5. Ekkor a kapitány kapust cserélt: Kiss Évát Bíró Blanka váltotta.

Az északiakat ez egyáltalán nem zavarta meg: szenzációsan játszottak, miközben jól védekeztek, amelyhez Kathrine Lunde személyében kiváló kapusteljesítmény párosult. Miközben egyre tágabbra nyílt az olló, a norvég játékosok olyan dolgokat is megengedtek maguknak egymás után többször, amit általában edzőmeccseken szoktak előhúzni: Oftedal egyik irányba nézett, a másikba passzolt, vagy pedig Herrem, aki állandóan cunderből szerzett gólt.

És hirtelen, valamilyen csoda folytán feljöttünk négy gólra, ez pedig megnyugtatta a csapatot. Azonban emberelőnyben egy rossz védekezés miatt gólt kaptunk, és azonnal elvesztettük azt a lelki fölényt, amit vérrel-verítékkel megszereztünk. Nem is volt csoda, hogy a norvégok megérezték ezt, és gyorsan hozzápakoltak még három gólt a félidő végéig. Így 12-19-vel mentünk az öltözőbe.

Sajnos a második félidő eleje semmilyen érdemleges változást nem hozott a játék képében. Pedig Rasmussen megpróbálta a hét a hat elleni támadást, de ez nem vált be. Miközben Norvégia nem vett vissza, és a 38. percben már ránk is „számolhattak” – megvolt a közte tíz.

A mérkőzés utolsó harmada már csak azt volt hivatott eldönteni, hogy mekkora különbségű vereséget fog szenvedni a magyar csapat. Nem lehet azt mondtani, hogy nem próbálkozott volna minden pályára lépő játékos, de ez kevés volt a sebzett oroszlán módjára harcoló Norvégia ellen.

Az északi csapat pedig még pár trükköt is bevetett, ami már több mint nagyképűség volt a részükről, ennek ellenére a súlyos vereséget nem tudtuk elkerülni...
A mezőny legeredményesebb játékosa Heidi Löke volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta. A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC irányítója, Stine Oftedal 8/6-os, klubtársai közül a beálló Kari Brattset 2/1-es, a balátlövő Veronica Kristiansen 6/4-es mutatóval zárt.

A kapusok közül Kiss Éva 22 kísérletből hármat, Bíró Blanka 27-ből kilencet védett. Katrine Lunde 27/11-es, a Siófok KC kapusa, Silje Solberg 12/4-es mérleget produkált.

A két csapat 83. alkalommal játszott egymással, a mérleg magyar szempontból 49 győzelem, három döntetlen és immár 31 vereség.


A csoport másik pénteki találkozóján:
Spanyolország–Németország 29-23 (17-9)

A csoport állása: 1. Románia 4 pont/2 mérkőzés (60-47), 2. Hollandia 4/2 (56-52), 3. Németország 4/3 (86-84), 4. Norvégia 2/3 (93-89), 5. Magyarország 2/3 (82-92), 6. Spanyolország 0


(Tuser Krisztián)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás