promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokat érhet a nagy magyar győzelem Spanyolország ellen
Borítókép:  Kovács Tamás, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Nagy meglepetésre Kim Rasmussen húzott egy váratlant, és a teljes torna második legjobb statisztikájával rendelkező kapust, Bíró Blankát a kispadra ültette, és a győriek hálóőrével, Kiss Évával kezdett. Úgy tűnt, hogy ez a váltás a csapatot is meglepte, és a nagy meglepődés közepette egészen bátran kezdett kézilabdázni. Ennek ellenére a spanyolok a tizedik perc környékén már vezettek, de szerencsére nem sikerült elhúzniuk, míg a Kovacsics Anikó vezette magyar válogatott a 13. percre kiegyenlített (7-7).

Bíró elkezdett melegíteni a kispad mellett, mire Kiss megfogtt egy hetest, majd a kipattanót is hárította, így továbbra is ő maradt a gólvonalon. A magyar csapatkapitány emberelőnyt harcolt ki, amiből növelni tudtuk az előnyt, és hogy teljes legyen az örömünk Kiss ismét hetest védett.Ezt már nem tűrhette tovább a spanyol kapitány, aki kikérte az idejét, de Kiss Éva eszén nem tudtak túljárni az ellenfél játékosai, miközben a válogatott jól védekezett, elől pedig bátran és eredményesen támadt.

Már 15-12-re vezettünk, amikor Kim Rasmussen is kikérte az idejét, amely után az egész Eb egyik legjobb magyarja Schatzl Nadine is betalált. Sőt, hogy teljes legyen az örömünk az első félidőben több lerohanásgólt szereztünk, mint az elmúlt két meccsen összesen. Az egyik után még Planéta Szimonetta is betalált.

A félidőben egy teljesen váratlan eredmény alakult ki, ugyanis a magyar válogatott 19-14-re vezetett.HUNESP201812052 A második félidőt góllal kezdtük, majd egy fantasztikus tíz percet produkált a csapat, aminek a vége az lett, hogy az egész meccsen hangos magyar szurkolótábor rászámolhatott az ellenfélre.

Mivel az első negyven percben parádés játékot mutatott a válogatott, így természetesen jött egy hullámvölgy, aminek köszönhetően a spanyolok egy kicsit feljavultak, de közelebb nem igazán tudtak kerülni. A 44. percben Rasmussen időkérésének köszönhetően a csapat visszatért a helyes útra.

A mérkőzés utolsó negyedébe fordulva a spanyolok nekiálltak hét a hat ellen támadni, de ezzel is csak azt érték el, hogy Kovacsics és Tóth révén sikerült az üres kapuba is betalálni. Tíz perc volt hátra, tízzel vezettünk, így a magyar kapitány felforgatta csapatát, aminek köszönhetően szinte sort cserélt.

Ez láthatóan visszafogta a válogatott játékát, főleg támadásban voltak gondok, hiába kért időt Rasmussen. Szerencsére a védekezés remekül működött, annak ellenére, hogy Kisst Bíró Blanka váltotta.

Az esetleges támadások ellenére a magyar válogatott magabiztos győzelme nem forgott veszélyben.HUNESP201812053A legeredményesebb játékos Planéta Szimonetta volt nyolc góllal.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

Bravo!❤️⚪️? #ehfeuro2018 #handballissime

Magyar Kézilabda Szövetség (@mkszkezilabda) által megosztott bejegyzés,

A mérkőzés rövid összefoglalója:

A válogatott múlt szombaton 28-25-re kikapott az előző tornán ezüstérmes Hollandiától, majd hétfőn 24-18-ra legyőzte Horvátországot, így a C csoport második helyén végzett.
HUNESP201812054
A középdöntő II. csoportjában, Nancyban a németekkel, a románokkal, valamint a címvédő norvégokkal találkozik majd a válogatott, onnan az első kettő jut az elődöntőbe, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat. 

Pénteken kezdődik az Eb középszakasza, 21 órától csapunk össze Norvégiával.

Magyarország – Spanyolország 32-26 (19-14)

Magyarország: Planéta 8, Háfra 5, Schatzl 5, Lukács 4, Kovacsics 3, Kovács A. 3, Tóth G. 2, Mészáros 1, Pálos-Bognár 1
Spanyolország: Martin 6, Lopez 5, M. Gonzalez 3, Hernandez 3, Pena 2, Fernandez 2, Valdivia 2, Rodriguez 2, Arderius 1

(Tuser Krisztián)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás