promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási meccs: Fury kétszer padlót fogott, de nem kapott ki
Borítókép:  Twitter
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ahogy mi is beszámoltunk róla: a Tyson Fury–Deontay Wilder meccs felvezetése is méltó volt egy királykategóriás meccshez – és mint kiderült: nem kellett csalódnunk!

Tyson Fury kezdte jobban a mérkőzést, és sokat mozgó bokszával nem tudott mit Deontay Wilder. Az amerikai sportoló a nagy ütést várta, amivel padlóra küldheti a Cigánykirály becenevű Furyt.

Az angol Fury nem dominált a menetekben, ám megbízhatóan követte a taktikáját, így sorban vitte el a meneteket, és egyértelműnek tűnt, ha Wilder nem üti ki az európait, akkor a címvédő veszíteni fog. Így érkeztünk el a 9. menethez, amikor is Wilder egész egyszerűen leütötte Furyt.

Ez azonban még nem rogyasztotta meg az angolt, aki viszonylag könnyedén összeszedte magát, majd a következő két menetet is megnyerte.

Az utolsó, 12. menetben egyértelmű volt, hogy ha Wilder nem üti ki a Cigánykirályt, akkor Fury ül fel a WBC trónjára. Az amerikai ennek rendje és módja szerint hatalmas elánnal vetette bele magát az utolsó három percbe, és erőfeszítéseit siker koronázta. Brutális ütésváltás után másodszor is padlóra küldte ellenfelét. Ekkor senki sem fogadott volna arra, hogy van ember, aki egy ilyen támadás után feláll. Hát, most ez történt: Fury hihetetlen módon összeszedte magát, visszatért a meccsbe, és végig bokszolta a menetet.

Ekkor érezhető volt, hogy az első leütés ellenére Fury elviheti a címet, ám a második miatt már az amerikainak áll a zászló, aki ugyebár otthon vívta a meccset. A vége döntetlen lett, az egyik pontozóbíró 114-114-ra, a másik 115–111-re Wildernek, a harmadik 114–110-re Furynak adta a meccset, ami így hivatalosan döntetlen lett, és mindkét bokszoló veretlen maradt.

A mérkőzést közvetítő Showtime 115-111-re Furynek adta a meccset, míg a szakértőjük Paulie Malinaggi szerint még ennél is tisztában nyert az angol. Nagy kérdés, hogy a pontozóknál mi számít inkább: Fury több tisztább találata, vagy a két leütés Wildertől.

A meccs utáni sajtótájékoztatón mindketten megpendítették a visszavágó lehetőségét. Sőt, Wilder azt is belengette, hogy megfelelő ajánlat esetén Európában is hajlandó lenne ringbe lépni.

(Promotions Media)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás