Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Messi földöntúli gólt rúgott – nem először

Messi földöntúli gólt rúgott – nem először

Sport & Szabadidő

Messi földöntúli gólt rúgott – nem először

Sport & Szabadidő

Promotions 12:02
Van egy általános tézis, amely azt mondja, nem érdemes azon vitatkozni, hogy Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo a jobb játékos, inkább élvezni kell mindkét labdarúgó által kínált „élményt”. Az argentin zseni legutóbb a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen mutatta meg, hogy egészen elképesztő az, ahogyan látja, érti, műveli a futballt. Valójában a holland csapat ellen szerzett gólja egyszerre légiesen könnyed, mégis az elképzelhetetlen kategóriába tartozik.

Íme a találat, amely után azért néhány korábbi „megvillanását” is felidézzük:
 
Lionel Messi nem véletlenül kapta a Bolha becenevét, mozgékony játékos, akinek alacsonyan van a súlypontja így gyakorlatilag bonyolultabb cselek elővétele nélkül cikázik az ellenfelek között. Így tett 19 éves korában a Getafe ellen, amikor elindult a félpályáról. Gólja egészen hasonlít arra, amit Maradona szerzett az 1986-os világbajnokság Anglia ellen:

S, ha már félpályás szólótalálat, akkor essék szó arról a gólról, amit az Athletic Bilbao ellen szerzett 2015-ben a spanyol Király kupa döntőjében:

S, akkor még egy. A Takte the ball, pass the ball című dokumentumfilmben Thierry Henry is beszél arról, melyik volt az ő kedvenc Messi-gólja. A francia világbajnok játékos elképedve beszél arról, hogy nem érti, és fizikailag gyakorlatilag lehetetlen az, amit végül Messi megtett a Malaga ellen.
.