promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kikapott a Vidi, de a továbbjutáshoz csodát kell csinálni a Chelsea ellen
Borítókép:  NS/Szabó Miklós
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A MOL Vidi FC úgy készült a BATE Boriszov elleni Európa-liga csoportmérkőzésre, hogy ha három pontot szerez, továbbjut a csoportkörből. Nem véletlen, hogy a magyar csapat védője, Vínicius élete legfontosabb találkozójának nevezte az előtte álló meccset. A Vidi magának köszönhette, hogy sorsa a saját kezében van, hiszen azzal, hogy oda-vissza legyőzte a PAOK-ot hat ponttal a csoport második helyén állt a már továbbjutott Chelsea mögött. Bár azt azért érdemes hozzátenni, hogy a fehérorosz újságírók nem igen értették, hogy lehet hat pontja a magyar együttesnek. Nos, ez legyen az ő bajuk.

A BATE esetében egyszerű volt a képlet, ahhoz, hogy életben tartsa a továbblépés lehetőségét, le kellett győznie ellenfelét. Ehhez mérten, agresszíven és a Vidit már a saját térfelén letámadva indította az első perceket a fehérorosz együttes. Az egyik ilyen visszatámadásból meg is lett a baj: Signevich csúsztatott Kovácsik kapujába.

A kapott gól után magához tért, s a mínusz 9 fokot is megszokva pontosabban és hatékonyabban építette fel támadásait a Vidi. Igaz, egy-egy nagyobb lélegzetvételen kívül, komolyabb helyzetet nem alakított ki: csak egy Huszti szabadrúgást lehetett feljegyezni. 

A második játékrészben azt játszotta a hazai együttes, amit a Groupama Arénában. Saját térfelén védekezve várt arra, hogy ellentámadásokat vezethessen. A türelem pedig meghozta eredményét, ugyanis a 85. percben Ivanic maradt egy az egyben Juhásszal, akit kibillentett egyensúlyából, majd a kapuba lőtt.

A vereség és Chelsea–PAOK végeredménye (4-0) azt jelenti, hogy a BATE azonos pontszámmal áll a Vidi előtt a második helyen, ennek oka, hogy az egymás elleni eredményt tekintve a fehérorosz csapat a jobb.

Most pedig jöhet minden magyar focirajongó kedvenc időtöltése: a számolgatás. Nézzük a lehetőségeket:
  • A Vidi továbbjut, ha megveri a Chelsea-t, és a BATE döntetlent játszik Görögországban.
  • A Vidi továbbjut, ha döntetlent játszik a Chelsea-vel, és a BATE kikap Görögországban.
  • Minden más esetben a MOL Vidi FC nem éri meg a tavaszt az Európa Ligában.
De addig is érdemes idézni Marko Nikolics kezdő sípszó előtti nyilatkozatát, aki azt mondta, ő már most büszke csapatára.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás