promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Neymarék legyőzték a Liverpoolt, akik a kiesés szélére kerültek
Borítókép:  uefa.com
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kilenc órás mérkőzések előtt két találkozót már lejátszottak. Mindkét meccsen a hazai csapat (Atletico Madrid és a Lokomotiv Moszkva) 2-0-ra legyőzte a vendégeket (Monaco és a Galatasaray).

A Bajnokok Ligájának szerdai csúcsmeccsét Párizsban rendezték, ahol a Liverpool vendégeskedett. A franciák nehéz helyzetben voltak, hiszen egy vereséggel – és a Napoli esetleges hazai győzelmével – elbúcsúzhattak volna a BL-től. A két német szakvezető nem óvatoskodott és legjobb csapatát küldte pályára, ez a hazai híveket nyugtathatta meg jobban, mert a két PSG-s szupersztár, Neymar és Mbappe kihagyta a hétvégi bajnokit.

Egy kicsit bulvárkodjunk, mielőtt belecsapnánk a lecsóba: a mérkőzést megtekintette például Alain Prost, Mick Jagger, Leonardo Di Caprio és barátnője vagy Khabib Nurmagomedov.

A lényeg, hogy hatalmas harci kedvvel vetette magát a csatába a Paris Saint-Germain, ami 70 százalékos labdabirtoklásban nyilvánult meg. A vendégek letámadása eredménytelen volt, a francia csapat pedig a mágikus hármas (Neymar-Cavani-Mbappé) révén a Liverpool térfelén kis háromszögelésekkel bontotta meg a védelmet. Közben jött a hír, hogy a csoport másik meccsén a Napoli megszerezte a vezetést. Szinte „postafordultával” már a párizsi közönség is ünnepelhetett. Verrati-Mbappe összejáték után rossz volt a középreadás, de Wijnaldum sután szabadított fel, és a lecsorgó labdára – bármennyire is hihetetlen – a PSG baloldali spanyol védője, Bernat csapott le, aki eltette Alisson mellett a labdát (1-0).

A kapott gól után csak nehezen ocsúdott fel az angol csapat, de a párizsiak visszahúzódásának eredményeképpen, már feljebb tornázták a labdabirtoklást, elérték a 40 százalékot. Tökéletesen ült Tuchel taktikája, aki hátrébb rendelte csapatát, és a gyors kontrákban bízott. Ennek eredményeképpen – miközben a Napoli megrúgta második gólját – sikerült labdát szerezni a saját térfélen, és Neymar-Mbappé-Neymar-Mbappé volt a labda útja, majd utóbbi centerezésébe Cavani beleért, de óriási bravúrral Alisson védett, ám a második hullámban érkező Neymar a hálóba pofozta a lasztit. Ezzel a találattal a brazil szupersztár elérte 31. gólját a Bajnokok Ligájában, amivel a brazil örökranglistán átvette a vezetést ebben a kategóriában.

A félidő utolsó percében Mané-t elkaszálta Di Maria, a megítélt büntetőt Milner értékesítette.

Tegyük hozzá, hogy a lengyel Szymon Marciniak elsőre szögletet mutatott, de az alapvonali asszisztens jelzésére megváltoztatta döntését.

Csere nélkül kezdődött a második félidő, és a csapatok szinte ott folytatták, ahol abbahagyták, annyi különbséggel, hogy a PSG most nem húzta magára a Liverpool-t. Két perc után gólt is szerzett, ám az oldalvonali spori jelzésére a lengyel bíró – les címszó alatt, valóban az volt – nem adta meg a találatot.

Be kell, hogy valljuk, hogy ezen a napon nem igazán működött a Klopp-féle „gegenpressing”. Hiába volt szünet, amin elvileg megbeszélhették a követendő taktikát, az angol csapat ezt nem igazán tudta átvinni a pályára. Feltűnő volt, hogy még Neymar is megpróbálta kivenni a részét a védekezésből. Nem mondjuk, hogy ez minden esetben jól is működött, de ismerve a brazil előéletét, már ezért is jár a buksisimogatás.

A mérkőzés utolsó harmadára Tuchel taktikát változtatott, lehozta Cavanit, és átállt a 4-4-2-re. Természetesen Klopp is reagált erre, de ezzel azt érte el, hogy a középpályán kiegyenlítődött a játék. Miközben Marquinhos fejesét követően csak Alissonnak köszönhette a Pool, hogy nem került nagyobb hátrányba.

Az utolsó tíz percre fordulva Neymar megindult, és addig-addig cselezgetett, a tizenegyes kiharcolásának szándékával, amíg szerelni tudták a Liverpool védői. Az utolsó percek csak arról szóltak, hogy már szinte minden liverpooli játékos támadni akart, míg a párizsiak elkezdtek a közönségnek játszani. Ez olyan jól sikerült, hogy Neymar is besárgult, ám az egyenlítő gól megszerzésétől nagyon távol voltak az angolok, és ott is maradtak.

Tőmondatokban a további mérkőzésekről:
  • Az idegenbeli 2–1-es győzelem után hazai pályán 2–0-ra verte a Monacót az Atlético Madrid, ezzel biztosította helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A Dortmund is továbbjutott, a németeknek ehhez gól nélküli döntetlen is elég volt az FC Bruges ellen.
  • A B-csoportban a Tottenham hazai pályán Christian Eriksen 80. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte, így jobb egymás elleni eredményének köszönhetően megelőzte az Intert. A londoniak a záró körben a PSV-t 2–1-re legyőző és már biztosan csoportgyőztes Barcelona otthonában szerepelnek.
  • Mint fentebb beszámoltunk róla a Paris Saint-Germain hazai pályán 2–1-re legyőzte a Liverpoolt, így nagy lépést tett a továbbjutás felé. A C-csoport másik mérkőzésén a Napoli 3–1-re nyert a Crvena zvezda ellen.
  • A D-csoportban a Lokomotiv Moszkva hazai pályán 2–0-ra legyőzte a török Galatasarayt, vagyis a továbbjutásra már esélytelen orosz együttes négy vereség után megszerezte első győzelmét a sorozatban. Ezzel együtt az is eldőlt, hogy az este kilenckor kezdődő egymás elleni mérkőzésük eredményétől függetlenül a Schalke és az FC Porto is továbbjutott a csoportból – végül a Porto ünnepelhetett győzelmet (3-1).
(Tuser Krisztián)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás