promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tyson Fury a hajléktalanoknak adja 8 millió fontos pénzdíját
Borítókép:  Fotó: augsburger-allgemeine.de
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Szombat este a WBC nehézsúlyú övéért csap össze Deontay Wilder és Tyson Fury. Fury 32 hónapos szünet után fog újra bokszolni, az ő legnagyobb dobása Vladimir Klicsko legyőzése volt 2015-ben. Az ukránt előtte kilenc éven át senki sem verte meg.

A Wilder elleni meccs előtti szokásos „huhogás” természetesen nem maradhatott el: 

Többen is megvádolták, hogy most azért lép újra kötelek közé, mert pénzszűkében van, de Fury visszautasította a rágalmat. Kijelentette: 8 millió fontos fellépti díját a szegényeknek és a hajléktalanoknak fogja adományozni.
Sokan azt gondolják, csak azért jöttem, hogy felmarkoljam a dohányt. Valójában kevés dolog izgat kevésbé a pénznél, nem igazán érdekel. Az a tervem, hogy felajánlom a meccsért kapott összeget, hogy építsenek belőle házakat hajléktatlanoknak. Szerintem egyébként ugyanúgy fogom végezni néhány év múlva, mint a többi hozzám hasonló bokszoló
nyilatkozta a talkSPORT-nak az ökölvívó, utalva arra, hogy nem fogja felvetni a pénz, amikor visszavonul. Három gyermeke is van, úgy véli, nem a pénzbőség fogja őket egyenes emberré tenni.
Nem hiszem, hogy ki kell tömni pénzzel a gyerekeket, ez rosszat tesz nekik. Nézzük csak meg, hány gazdag ficsúrnak lett csúnya vége, akire a szülei komoly örökséget hagytak. A gyerkőcüknek saját maguknak kell megkeresniük a pénzt, ahogy én is tettem. Nyolc évesen már kocsit mostam, s minden pennyért kiköptem a tüdőmet. A pénzbőség csak elhülyíti az embert.
Az ír származású sportolót ugyancsak bokszoló apja Mike Tysonról nevezte el. A papa épp 11 éves börténbüntetését tölti, mert egy verekedésben kiütötte valakinek a szemét. Feleségével, Paris-szel 16 éves koruk óta ismerik egymást, s szigorúan vették a vallási szokásokat: amíg egybe nem keltek, a nő szüleinél lakott, s aludt, míg Fury egy lakókocsiban töltötte az éjszakákat.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás