promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vialli először beszélt arról, hogy rákos
Borítókép:  Fotó: unionesarda.it
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Gianluca Vialli játékosként a Juventus-szal Bajnokok Ligáját, a Chelsea-vel és szintén a Juvéval UEFA Kupát is nyert a '90-es években, utóbbi trófeát edzőként is a magasba emelhette a londoniakkal. Az utóbbi években a Sky Sport Italia szakértőjeként dolgozott.

Egyszer már írt könyvet (The Italian Job: A Journey to the Heart of Two Great Footballing Cultures), de most kiadja az életéről szóló kötetet is. Az olasz és angol foci közti különbséget taglaló írás bevételét egy általa létrehozott alapítványnak utalta, mely rákkutatással foglalkozik. Új könyve kapcsán készített vele egy interjút a Corriere della Serra című olasz lap, ebben pedig súlyos betegéséről is vallott.
Egy évvel ezelőtt derítették ki az orvosok, hogy rákos vagyok, de ma már nagyon jól érzem magam. Jobb lett volna az egészről nem is beszélni, de ezt nem lehetett kihagyni egy önéletrajzi könyvből. Az életem része volt, amivel bátran szembenéztem, s tanultam is belőle
– taglalta az újságírónak az egykori Sampdoria-kedvenc. Bár legnagyobb sikereit nem a genovai csapattal érte el, a Sampban több meccset játszott, mint a Juvéban és a Chelsea-ben összesen.
Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz elmondani a családomnak, hogy beteg vagyok. A szeretteid soha nem akarják látni, hogy szenvedsz. Amikor lefogytam, inkább pulóvert vettem a pólóm alá, hogy az emberek ne lássák, milyen állapotban vagyok. Azt akartam, hogy a hétköznapi Gianluca Viallit lássák. Aztán egyszer csak elhatároztam, hogy nem akarok tovább titkolózni, inkább beleírom a könyvbe, hogy mi történt.
Vialli nem tudja, hogyan fog végződni a története, magyarul megjósolhatatlan, hogy a teste meg tud-e küzdeni a rákbetegséggel. Viszont reméli, hogy a története erőt adhat azoknak, akik hasonló egészségügyi problémával néznek szembe.
Az életünk 10 százaléka arról szól, mi történik velünk, a másik 90 meg arról, hogy tudunk szembenézni a történtekkel. Remélem tudok segíteni a sztorimmal sokaknak, s lesz, aki egyszer majd odajön hozzám, és azt mondja: »Miattad nem adtam fel«.
Az interjúban Vialli pályafutásáról is mesél természetesen. Első felnőtt csapatát, a Cremonesét nagyon szerette, ahogy a Sampdoriát is, pedig Inter-szurkoló volt gyerekkorában. A Juve kizárásával végződő Calciopoli-botrányról annyit mondott: a Juve tízből 6-7 bajnokságot tudott megnyerni, de ő tízet akart, s ez lett a vége. A doppingról is megkérdezték, hangsúlyozta, soha nem élt illegális aljzószerrel, csak kreatint szedett, amit mindenki más is.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás