promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Kúria kezében az Újpest címerének sorsa
Borítókép:  Fotó: ujpest1885.hu
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Másodfokon – a Fővárosi Ítélőtáblán, tavaly decemberben – egy személyiségi jogi pert is megnyert, és egy másik eljárásban, a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságán is győzött az UTE az Újpest FC-vel szemben, így a labdarúgó-csapat tulajdonosának, Roderick Duchatelet-nek a jog szerint vissza kellene állítania a régi címert, melyet tavaly nyáron szabott át.

A személyiségi jogi perben született jogerős bírói indoklás szerint ugyanis ügyvezetői hatáskörben hoztak döntést a cseréről, nem pedig az alapító okirat által előírt taggyűlésen – az UTE-t is bevonva –, és mivel a szurkolók jelentős része az UTE-val azonosítja az Újpest FC-t, vagyis a futball klubot, vissza kell állítani az eredeti állapotot. (A cégbíróság összesen 400 ezer forint bírságot szabott ki a kft-re.)
duchatelet ujcimer

Mivel a futball csapat nem szüntette meg a jogsértést – vagyis nem állította vissza a régi címert –, az UTE arra készült, hogy elindítja a végrehajtási eljárást. Azóta semmi hír nem jött a címerügyről.

A lila-fehér szurkolók, a szervezett szurkolói csoportok azóta is folyamatosan tiltakoznak az új embléma ellen a meccseken, ugyanis még mindig az virít a mezeken, a székházban, a jegyeken. A drukkerek jó része viszont nem biztos, hogy tudja ennek az okát.
ujpest ujcimer

Úgy tudjuk, s ezt utóbb az Újpest sajtóosztálya is megerősítette portálunknak, az Újpest FC korábban felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Kúriához a személyiségi jogi perben hozott döntés ellen, a Kúria pedig a dokumentum kézhezvételét követően felfüggesztette a másodfokú ítélet végrehajthatóságát. A legfőbb bírói szerv döntésének nincs határideje, és rossz hír a drukkerek számára, hogy sokszor évekig malmozik egy-egy ügy felett. Annyi bizonyos, hogy az ő végső határozatuk ellen már nem lesz helye fellebbezésnek vagy felülvizsgálatnak.

Az megint más kérdés, hogy ha a Kúria is az UTE-nak ad majd igazat – ami precedenst teremthet, hisz ilyen típusú per még nem indult itthon –, az anyaegyesület hogyan fogja végrehajtatni a döntést. Ki kaparja majd le a székház faláról, a mezekről, az Újpest shopban található csecsebecsékről az új emblémát? A drukkerek jó része ezért sorban állna, az bizonyos.

(Gabay Balázs)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás