promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Robert Kubica pokoljárásának vége: újra F1-es pilóta lett!
Borítókép:  Fotó: lotos.pl
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
2011-es februári balesete után az is kétségessé vált, hogy Robert Kubica, a Renault Forma-1-es istállójának pilótája valaha még fog tudni a legmagasabb szinten versenyezni. Egy andorrai ralliversenyen olyan ütközés részese volt, hogy speciális ággyal kellett elszállítani a versenyről. Egy ideig bottal járt, a jobb keze nagyon rossz állapotban volt, az alkarja súlyosan roncsolódott, csak lógatni tudta. A terápiáknak köszönhetően valamelyest rendbehozták, s kisebb ralli futamokon el tudott indulni.

2018 januárjában a Renault közölte, hogy tesztpilótaként leigazolja a lengyelt, így visszatért az F1 világába. Csütörtökön még szebb napra ébredtek a rajongói, ugyanis a Forma-1 hivatalos honalpján adták hírül, hogy Kubica a következő szezonban a Williams színeiben versenypilótaként fog szerepelni.
Először is mindenkinek szeretném megköszönni, aki segített átvészelni ezt a nagyon kemény időszakot, ami mögöttem áll. Életem legnagyobb teljesítménye volt visszaküzdeni magamat az F1-ig, s ami nem olyan rég még lehetetlennek tűnt, ma már lehetségesnek látszik. Izgatottan, de most már kimondhatom: 2019-ben újra Forma-1-es autót fogok vezetni pilótaként
– mondta Kubica, s külön megköszönte a lehetőséget Sir Frank Williams csapatvezetőnek és lányának, a megbízott csapatvezető Claire Williams-nek. Utóbbi a bejelentéskor elmondta, hogy George Russell lesz Kubica pilótatársa a 2019-es idényben. A hölgy megköszönte a jelenlegi pilóták, Lance Stroll és Szergej Sirotkin munkáját.

Kubica az első lengyel F1-pilóta, aki futamot tudott nyerni a Száguldó Cikruszban: 2008-ban a Kanadai Nagydíjon győzött. Összesen tizenkétszer tudott dobogóra állni 2006-os bemutatkozása óta. A BMW Sauber csapatánál kezdte, onnan került a Renaulthoz, s utóbb elárulta, előszerződése volt a Ferrarival, mielőtt bekövetkezett volna a baleset.

A 2019-es idényben egyelőre így fest a pilóták helyzete istállónként:
Mercedes – Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Ferrari – Sebastian Vettel, Charles Leclerc
Red Bull – Max Verstappen, Pierre Gasly
Renault – Daniel Ricciardo, Nico Hulkenberg
Haas – Romain Grosjean, Kevin Magnussen
McLaren – Carlos Sainz, Lando Norris
Force India – Sergio Perez, ?
Toro Rosso – Daniil Kvyat, ?
Sauber – Kimi Raikkonen, Antonio Giovinazzi
Williams – George Russell, Robert Kubica

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás