promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar játékos góljával avatta fel új stadionját a MOL Vidi FC
Borítókép:  Illyés Tibor, MTI
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Alapvetően a MOL Vidi FC–Újpest csak egy korábbról elhalasztott magyar bajnoki pótlása volt. A találkozót az a tény tette többé, hogy ezzel a mérkőzéssel avatta fel hazai pályáját, a frissen megépült MOL Aréna Sóstót a fehérvári klub.

Az új nevet a mérkőzés napján, azaz november 21-én jelentették be. Mint Ratatics Péter, a MOL-csoport ügyvezető igazgatója elmondta, Közép-Kelet-Európában egyedi állapot, hogy egy gazdasági társaság két stadionnak – a fehérvári mellett a dunaszerdahelyinek is – névadója. Ugyanakkor ez a kontinensen egyre inkább megszokott.

A Videoton 2015. december 12-én búcsúzott el a Sóstói Stadiontó, s átmeneti idejét a felcsúti Pancho Arénában töltötte – egészen pontosa 56 mérkőzést játszott saját otthonától távol. Attól az otthonától, amely végül 14 milliárd forintba került és 14 400 fő befogadására alkalmas – tehát egy szék ára közel egy millió forintba került, ami egyébként a nyugat-európai mintákból kiindulva átlagosnak mondható. Főleg úgy, hogy a költségekbe belefért még Sóstó 200 hektáros természetvédelmi terület rehabilitációja, illetve a stadion mellett található majd 30 méteres torony felújítása.

A létesítmény tulajdonosa az önkormányzat marad, amelytől 5+5 évre bérli a klub. A szerződés szerint a MOL Vidi FC folyamatosan bérli a stadion mínusz első szintjén található öltözőket, konditermet, szertárt, rehabilitációs és orvosi helyiséget, a földszinten lévő üzlethelyiséget, múzeumot és jegypénztárt, valamint az első és a második emeleten található irodákat. A pályát (a gyep 95 százaléka egyébként réti perje, míg 5 százaléka angol perje) és a labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggő kiszolgáló helyiségeket eseti jelleggel, meccsnapokon használják.
MOLVIDIFCARÉNA20181121

A mérkőzést megelőző megnyitó ünnepségen a Wellhello csapata is fellépett:
Ami a felvezető sorokban mérkőzést, tehát a MOL Vidi FC–Újpestet illeti: az első játékrészben az Újpest játszott hatékonyabb támadójátékot, köszönhetően annak, hogy a Videoton átadta a terület, ahogy az Európa-ligában szokta. Igaz, azért a hazai együttes eljutott egy kapufáig – bár ennél többre nem futotta. A második félidőben már agresszívabban, gyorsabban futballozott a Videoton, amely egyre több és több helyzetet alakított ki, mígnem Juhász Roland fejes góllal szerezte meg a vezetést.
Bár a maradék játékidőt megnyomta az Újpest, de egy kapufán kívül többre nem futotta erejéből, míg a hazai csapat rutinjának és tudásának köszönhetően biztonsági játékkal lehozta a mérkőzést.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás