promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kanté nem járja Ronaldo és Messi útját: tiszta marad
Borítókép:  Forrás: brilla.net
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
N' Golo Kantéról már több cikket is írtunk a Promotions-ön, és nem csak azért, mert már két angol bajnoki címe és vb-trófeája is van. Hanem azért, mert egyszerűen elbűvölő személyiség. Csendben meghúzódik a háttérben. A kezébe kell nyomni a világbajnoki trófeát, különben nem meri megfogni, s ha lekési a párizsi vonatot, elfogadja ismeretlen drukkerek vacsorameghívását, és még FIFA-zik is egyet velük.

Mint újabban kiderült,nem csupán nyílt, és őszinte ember, de szálfa egyenes a gerince is. A legszaftosabb futball botrányokat kiteregető Football Leaks szerint legalábbis mindenképp.

A weboldal kiszivárogtatta a Chelsea és a játékos menedzsere közti 2017-es eszmecserét, miután Kanté a londoniakhoz igazolt (az átigazolás 2016-ban volt). A lényeg röviden, hogy a klub a legtöbb focistához hasonlóan az apró franciának is felajánlotta, hogy egy offshore számlán elrejtik a fizetése egy részét, így kedvezőbbé téve számára az adózást. Az adóparadicsom a francia partokhoz közeli Jersey szigeteken lett volna. Ám Kanté fityiszt mutatott.
N'Golo rugalmatlan, egyszerűen rendes fizetést szeretne
– áll a menedzser klubnak írt emailjében. A francia oknyomozó portál, a Mediapart azt írta, évi hatmilliós fizetése 20 százaléka, vagyis közel 1,2 millió font után kellett volna kevesebb adót befizetnie – a képmása felhasználása utáni jogdíjból származó jövedelemről van szó –, ha belemegy az üzletbe, de Kanté nem akart csalni. Több százezer fontot veszített azon, hogy a becsületes utat választotta.
A képmáshoz fűződő jogok és a futballisták adóelkerülési ügyeiben számtalan cikk született, s ezeket elolvasva N'Golo úgy látja, ha elfogadja a felajánlott elszámolási módot, szembekerülhet az adóhatósággal. Úgy döntött, nem szeretne ilyen kockázatot vállalni
– áll az e-mailben.

A Chelsea-t természetesen rettentő kellemetlenül érinti az ügy, a klub szóvivője annyit reagált, hogy nem szeretnének a játékosok fizetésével kapcsolatos híresztelésekkel foglalkozni. Persze, nem zörög a haraszt...

Kanté nem állt be a sorba, melyben többek között Cristiano Ronaldo és Lionel Messi is ott téblábolt. Előbbi megúszta a spanyol börtönt közel 20 millió eurós bírság befizetésével, míg az argentínt felfüggesztett börtönre ítélték barcás ügyeskedései miatt.

A sorba rendületlenül állnak be egyébként a világ legjobbjai: bevett módszerré vált a képmáshoz fűződő jogokból származó bevételek után befizetendő adótétel illegális csökkentése.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás